05 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!



EMEKLİ BAKIM MAAŞI İÇİN NE GEREKLİDİR? İŞTE O BELGELER!

Müracaat için gerekli belgeler nelerdir? Başvuru için yazılan dilekçe, engelli kişinin engelli raporu ile birlikte Engelli kişinin ve bakım verecek kişinin kimlik fotokopisi ve aslı, adrese dayalı sistemde hanede kimlerin yaşadığının beyanı gerekmektedir.

EVİ ARABASI OLAN ENGELLİ MAAŞI ALABİLİR Mİ?

Engelli bireyin kendisine ait ev, arsa, araba vb. mallara sahip olması maaşın bağlanmasına engel değildir.

HANGİ FATURALARDA ENGELLİ İNDİRİMİ VAR MI?

Engelli fatura indirimi su ve elektrik faturalarını kapsıyor. Bunun için engelli maaşı alan engelli vatandaşlar, 18 yaşın altında engelli yakını bulunanlar ve 65 yaş maaşı bağlanan kişiler, faturalarını PTT şubelerine götürüp ile bu indirimden yararlanabilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olanlar, şifreleri ve T.C kimlik numaraları vasıtası ile sorgulama işlemini yaparlar. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS ile de gerçekleştirilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankasından alanlar, cep telefonlarının mesaj kısmına "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak araştırma yaparlar. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınmaktadır.

SOSYAL HİZMETLER BANKA HESAPLARINI KONTROL EDER Mİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın araştırmayı istediği kişilerin hesap bilgilerini talep etmesi ile ilgili tebliğ 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe sokuldu. Bu yeni uygulama ile SGK, bankalardan istediği kişilerin hesap bilgilerini, iş ve ev adreslerini öğrenebilir.

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

KYK burs taahhütname onayı ne zaman 2022? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön