Ekonomi

Evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? 10 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı yatan iller araştırılıyor. Peki Evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte detaylar!Evde bakım maaşları Temmuz ayından itibaren zamlı olarak hesaplara geçecek

Evde bakım maaşı yatan illerin açıklanması için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çevrildi. Evde bakım maaşları Temmuz ayından itibaren zamlı olarak hesaplara geçecek.

İşte evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? 10 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı? sorularının yanıtı ve detayları…

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı yatan iller listesinin açıklanması için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Evinde bakıma muhtaç olan, engelli ve yaşlı bireylere bakan kişilerin bakımını üstlenen kişilere her ay düzenli olarak ödenen maaşa denilmektedir. Evde bakım maaşları Temmuz ayı itibariyle zamlı olarak ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı aylıkları her ayın 15'inde başlayarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenmektedir. Hasta, yaşlı ve engelli bireylerin bakımını üstlenenlere verilen evde bakım aylıkları, Temmuz zammı sonrası artış gösterdiği saptanmıştır. Aylıklar Temmuz ayı itibariyle zamlı olarak ödenmeye başlanırken yeni aya girilmesi ile birlikte Ağustos ayı evde bakım maaşları yattı mı, erken ödenir mi? şeklindeki sorular gündeme geldi.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz belli olmadı. Ödemeler 15 Ağustos ve takip eden günlerde yapılacağı için ödeme listeleri de 15 Ağustos itibariyle netleşecek.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA!

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak isteyenler telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atıp bakiye kontrolü yapabilirler. Mesaj göndererek 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA 2022 NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden de sorgulama yapılabilir. T.C kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama yerine "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Arama butonuna Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

Sıvı yağ fiyatlarında o market çıldırdı! 5 LT sıvı yağ fiyatları vatandaşı sevindirdi! İşte detaylar!

İslam Memiş: Dolar yatırımı ağrıma gidiyor

Ekmekten sonra simide de mi zam geldi? İşte detaylar!