04 / 07 / 2024

Evde bakım maaşı yattı mı? 15 Kasım 2022 evde bakım aylığı yatan iller!

Evde bakım maaşı yattı mı? 15 Kasım 2022 evde bakım aylığı yatan iller!

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 15 Kasım 2022 evde bakım maaşı yatan iller!



EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artış ile evde bakım yardımı 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için 3 bin 336 liraya yükseltildi. Her ay düzenli olacak bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılan evde bakım yardımının Kasım ayı ödemeleri bugün itibarı ile ödenmeye başlayacak.

15 KASIM EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ İLLERE YATTI, YATTI MI?

500 bini geçen ihtiyaç sahibine verilen evde bakım maaşı ödemeleri Kasım ayı yatan iller güncel listesi daha belli olmadı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifreniz ile kullanarak giriş yaptıktan hemen sonra arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesine dair detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak öğrenebilirsiniz. Mesaj göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşından yararlanmak isteyenler şu kriterlere sahip olmalıdır;

  • Sağlık kurulu raporunda 'ağır engelli' kriterinin yer alması gerekiyor.
  • Yüzde 50'den daha düşük engelli olan kişiler ise evde bakım maaşı ödenmiyor.
  • Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabilir.
  • Bu konuda son yapılan değişikliklere göre üvey akrabalar da evde bakım parası alabiliyor. Yine yapılan değişiklikle engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için engelli sağlık raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi bulunuyorsa, engelli yakını evde bakım yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üzeri içinse, raporda 'tam bağımlı' ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakını yardım alabilir.

Piyasalar için yeni yıl uyarısı geldi! Dolar alacaklar yeni çabuk tutsun! ABD bankası açıkladı!

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön