Ekonomi

Evde bakım maaşına Temmuz zammı resmen geldi! Evde bakım maaşı kaç lira oldu? Evde bakım aylığı ne zaman ödenecek? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine her ayın 15’inde verilen evde bakım maaşına ilişkin araştırmalar hızlandı. Milyonlarca vatandaş evde bakım maaşının kaç lira olacağını ve ne zaman ödeneceğini araştırıyor. İşte merak edilenler... Asgari ücretin açıklaması, memur ve emekli maaşlarının belirlenmesi gibi gelişmelerin ardından, milyonlarca vatandaş, 'Evde bakım maaşı kaç TL olacak?, Evde bakım maaşı bayramdan önce ödenecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine her ayın 15’inde verilen evde bakım maaşına ilişkin araştırmalar hızlandı. Asgari ücretin açıklaması, memur ve emekli maaşlarının belirlenmesi gibi gelişmelerin ardından, milyonlarca vatandaş, 'Evde bakım maaşı kaç TL olacak?, Evde bakım maaşı bayramdan önce ödenecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Asgari ücrette yaşanan artışla beraber evde bakım maaşlarına da zam gelmesi bekleniyor. Milyonlarca vatandaş evde bakım maaşının kaç lira olacağını, evde bakım aylığına ne kadar zam yapılacağını ve evde bakım maaşının ne zaman ödenedceğini merak ediyor. Evde bakım maaşının kaç lira olacağı belli oldu. 

Peki Evde bakım maaşı kaç TL olacak? Evde bakım maaşı bayramdan önce ödenecek mi? İşte tüm ayrıntılarıyla merak edilenler...

Asgari ücret zammıyla birlikte evde bakım maaşı da yükseldi. Hürriyet’ten Noyan Doğan, evde bakım maaşının kaç liraya yükseldiğini ve kimlerin evde bakım maaşı alabileceği açıkladı. 

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ LİRA OLDU? 

Evde bakım maaşı 2 bin 706 TL olarak ödeniyordu. Asgari ücrete gelen zammın ve enflasyon oranının belli olmasıyla evde bakım maaşına gelen zam da netleşti. Evde bakım maaşı 2 bin 706 TL'den 3.340 TL'ye yükseldi. 

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşından faydalanabilmek için, en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun belirlenmiş olması gerekli. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresine yer verilmesi gerekli ve yüzde 50’den daha düşük engelli olan vatandaşlara evde bakım maaşı ödenmiyor. 

Aynı zamanda evde bakım maaşı alabilmek için hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olması da şartlar arasında yer alıyor. 

Evde bakım aylığı çerçevesinde yapılan son değişiklikle beraber, üvey akrabaların da bu desteği alabilmesi sağlandı. Bu kapsamda, engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için engelli sağlık raporunda ‘özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir’ ibaresi bulunuyorsa, engelli yakını evde bakım maaşı alabiliyor. 18 yaşının üstündeki vatandaşlar içinse raporda ‘tam bağımlı’ ifadesinin olması halinde engelli yakınına yardım yapılıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısından sonra gerçekleştireceği açıklamada zamlı maaşların tarihine ilişkin konuşmuştu. Evde bakım aylığı her ayın 15 ile 31'i arasında ödeniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında memur ve emekli maaşları ile yaşlı ve engelli aylıklarının bayramdan önce yatırılacağına dikkat çekmişti. 

Emekli ve memur zammı belli oldu! En düşük maaş ne kadar oldu? Bu rakamları gören de duyan da inanamadı! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira oldu? Temmuz zammıyla kime kaç lira ödenecek? İşte o tablo...

Emeklilerde Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? EYT yasası kimleri kapsayacak? İşte EYT’de son gelişmeler…

Zamlı asgari ücret Temmuz'da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu?