Kent Haberleri

Evde bakım parası ödemeleri için son dakika müjdesi! Paralar tek tek ödeniyor! Hemen siz de bir göz atın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada evde bakım parası ile ilgili son dakika müjdesi verdi. Paralar tek tek ödeniyor! Hemen siz de bir göz atın... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla toplam 1 milyar 876 milyon Türk Lirası tutarındaki Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık söz konusu konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada engelli vatandaşlara yönelik bakım hizmetlerini aile odaklı sosyal hizmet politikası doğrultusuna geliştirip çeşitlendirdiklerine değindi.

Evde bakım parası ödemeleri için son dakika müjdesi! Paralar tek tek ödeniyor! Hemen siz de bir göz atın...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada engelli bireylerin bakımının aile yanında sağlanması ve yaşadıkları çevrede desteklenmesi için 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğine değindi.

Söz konusu uygulama çerçevesinde hak sahibi başına aylık 3 bin 336 Türk Lirası ödendiğini belirten Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 876 milyon lira evde bakım yardımını ödemeye başladıklarını belirterek, bu ay 562 bin vatandaşın evde bakım yardım parasından yararlandığını kaydetti.

Evde bakım parası ödemeleri için son dakika müjdesi! Paralar tek tek ödeniyor! Hemen siz de bir göz atın...
 

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 30 arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor. Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası, geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren 2 bin 706 TL olarak değil 3 bin 340 TL şeklinde ödenmeye başlandı. 

Evde Bakım Yardımı sorgulaması iki biçimde gerçekleştiriliyor. Yine pek çok kişi tarafından merak edilen yöntemlerden biri e-Devlet aracılığıyla sorgulama diğeri de kısa mesaj yolu ile sorgulama. 

Gram altın birkaç güne bu kadar olacak! Altını olanlara resmen soğuk duş! Hemen siz de bu rakama bir göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı duyan emeklinin nutku tutuldu! Hemen bir bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret zammı tek tek hesaplandı! Hemen bir bakın!