Kent Haberleri

Evde bakım parasında Kasım depremi! 12 Kasım evde bakım maaşı yattı mı? Şimdi bakın!

Evde bakım parası alan vatandaşlar, Kasım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor ve sık sık araştırıyor. Peki Evde bakım maaşı Kasım ayı ödendi mi? Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu 12 Kasım? İşte merak edilen o soruların yanıtları... Evde bakım parasının yatıp yatmadığı sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor

12 Kasım evde bakım maaşı yatan şehirler merak ediliyor. Evde bakım parasının yatıp yatmadığı sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Evde bakım parası alanlar, Kasım ayı ödemelerinin başlayıp başlamadığını merakla araştırırken, desteğin kaç lira olduğu da merak ediliyor. 

 

Evde bakım parası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım parasını her ay belirli tarihlerde ve il il olacak şekilde hesaplara yatırıyor.

Peki Kasım ayı evde bakım parası ne zaman hesaplara yatırılacak? Evde bakım maaşı Kasım ödendi mi? Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu 12 Kasım? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Sabah'ta yer alan habere göre; Evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara yatıp yapmadığına ilişkin sorgulamalar 2 yolla gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede evde bakım patrası sorgulamaları SMS ya da e-Devlet sistemi aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK 12 KASIM? 

Evde bakım parası ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara ödeniyor.  Devlet dairelerinde yapılabilen birçok  işlemin online şekilde yapılmasına imkan sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulamasını yapabilirsiniz. 

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarını girerek, evde bakım parası ödemesini sorgulayabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor. 

Evde bakım parası sorgulamasının diğer bir seçeneği de kısa mesaj. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile aylığını alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS göndererek sorgulama yapabiliyor. 

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2022?

Evde bakım parası alınabilmesi için; 

1) Gelir kriterlerinin uygun görülmesi,

2) Bakıma muhtaç olunması,

3) Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporunun olması,  bu üç şarta sahip olunması gerekli.

Evde bakım parası, hane halkının tüm net gelirinin toplanması ve engelli kişinin de dahil edilerek hane halkı sayısına bölünmesiyle hesaplanıyor. 

Evde bakım parasına başvuruda bulunmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' gitmesi gerekli. 

Yastık altında altını olanlar hemen baksın! Uzman isim yeni rekor rakamı açıkladı!  Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu

Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Çiftçiler hemen bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında alt limit hesaplandı! O maaşlar en az bu kadar olacak! Şimdi bakın!