30 / 04 / 2024

Evde engelliye bakana 1657 lira!

Evde engelliye bakana 1657 lira!

Evde engelli akrabasına veya ailesine bakan kişilere 1.657 TL ödeniyor. Bunun için bakılan kişinin en az yüzde 50 oranında engeli olduğunun sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesi şart.



Akşam Gazetesi köşe yazarı Okan Güray Bülbül, bugünkü yazısında ''Engelli akrabasına evde bakana ayda 1.657 lira'' konulu yazısını kaleme aldı...

Evde engelliye bakana 1657 lira!

Engeli olan kişilerin topluma kazandırılması amacıyla ilk etapta temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yoksulluk riskiyle altında kalmalarının önüne geçilmesi planlanıyor. Engellilerin bakımı kendi evlerinde bir akrabaları ya da ailesi tarafından yapılıyor. Bu durum karşısında bakım hizmeti yapan kişi devletten ücret alabiliyor.

KURUL RAPORU GEREK

Engelliye bakan kişinin evde bakım parası alabilmesi için ilk şart, engellinin en az yüzde 50 oranında engeli olduğunun sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesidir. Yüzde 50'den daha düşük bir engellilik oranı tespit edilmiş ise evde bakım parası alınması mümkün değildir. Diğer yandan engellinin sağlık kurulu raporunda engellinin bakıma muhtaç olduğunun da belirtilmesi gerek. Bakıma muhtaç olmayan engellilere bakan kişilerin evde bakım parası alması mümkün değildir.,

Evde engelliye bakana 1657 lira!

HAKSIZ AYLIK İADE EDİLİR

Evde bakım parası alacak kişinim engellinin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında olması gerekiyor. 2021 yılı için için bu rakam 1.705 TL olarak açıklandı. 

AKRABALIK VE AYNI EVDE OTURMA ŞARTI ARANIYOR

Evde engelli bakım maaşının alması amacıyla engelliye bakan kişiyle engelli arasında kan bağının olması gerekiyor. Engelliye bakan kişinin engelli kişiyle aynı adreste yaşaması gerekiyor. 

Evde engelliye bakana 1657 lira!

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Evde bakım parası almak için gerekli başvurular ikamet edilen adreste bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerince alınıyor. Evde bakım parasını almak isteyenlerin başvuru sırasında engellinin olması şart değil. Yapılan başvurular değerlendirilmeye alındıktan sonra evde bakım parası hesaplara yatırılıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön