05 / 05 / 2024

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

Evde yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişiler ve destek ödemesi alan kişiler sosyal güvenlik kapsamına alınacak ve yaşlı bakım sigortası hayata geçecek. Bu sayede engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için evde bakım yardımı alan kişiler kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik çerçevesinde sayıla



Yaşlı, engelli bireyler için sağlanan desteklere önümüzdeki dönemde yenileri ilave edilecek. İş hayatında yer almak isteyen yaşlılara ilişkin esnek çalışma şartları oluşturulurken, evde yaşayan yurttaşlar için profesyonel bakım personelleri yetiştirilecek ve ihtiyaç duyulan malzemelerin alımı sağlanacak. Yaşlı bakım sigortası uygulaması projesi başlayacak. Evde bakıma ihtiyacı olan engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için evde bakım yardımı alan yurttaşlar kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik çerçevesine alınacak.

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

MEMUR ZAMMI GELECEK

Yaklaşık 560 bin yurttaşın yararlandığı evde bakım yardımının maaşı halen aylık 4 bin 336 lira 80 kuruş tutarında ve bu ücret de önümüzdeki dönemde artırılacak. Artışı memur maaş katsayısındaki değişim netleştirecek. Temmuz ayında memur aylıklarına toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 6 oranında zam ve enflasyon farkı yansıtılacak.

İşte detaylar...


Geri Dön