28 / 04 / 2024

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!



Kariyer iş ve gelecek endişesi yaşayan gençler Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında desteklenecek. 

Söz konusu destek programından yaklaşık 1 milyon genç faydalanacak. Bu noktada fırsat eşitliği, liyakat ve şeffaflık ilkelerine uygun şekilde gençlerin istihdama katılmalarını desteklenecek. Bu kapsamda 1 milyon gence staj, kısmi zamanlı çalışma, eğitim gibi çeşitli kariyer imkânları sağlanacak. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklenmesi amaçlanıyor.  Sabah'ın haberine göre, kamu kurumlarının yetenek kazanımından sorumlu birimlerinin kapasitesi güçlendirilecek. İŞKUR gençlik internet sitesi hayata geçirilecek. İhtiyaç olan işgücünün profili ve çalışacağı alanla uyumunun belirlenmesi için dijital puanlama sistemi geliştirilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca düzenlenen Program'da istihdam ve sosyal güvenlik kapsamında uygulamalar hayata geçirilecek.

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

GENÇLERE ÖNCELİK VERİLECEK

İnsan kaynakları bölümlerinde gençlere sair yetenek yönetimi uygulamaları geliştirilecek. Fırsat eşitliği, şeffaflık ve liyakat ilkelerine uygun şekilde gençlerin istihdama katılmalarını desteklemek için yaklaşık 1 milyon gence iş gölgeleme programları, staj, kısmi zamanlı çalışma, eğitim gibi çeşitli kariyer imkânları sağlanacak.

İŞKUR GENÇLİK İNTERNET SİTESİ

Eğitimde ve istihdamda bulunmayan gençlerin istihdama erişimlerini desteklemeye ilişkin programların etkinliği artırılacak. İŞKUR tarafından gençleri kapsayan hizmetler tek bir çatı altında toplanacak. Gençlerin bu hizmetleri tek bir platformda takip etmelerine olanak sağlamayı planlayan İŞKUR gençlik internet sitesi uygulamaya açılacak. Dar gelirli hanelere Kurum hizmetlerinin sunumunda öncelik sağlanacak.

902 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI 

Programa göre, bu sene sonu itibarıyla istihdamın bir önceki seneye göre 902 bin artması, işgücü katılma oranının da yüzde 53.7 olması bekleniyor. Bu çerçevede işsizlik oranının yüzde 10.4'ten 10.1'e düşeceği tahmin ediliyor.

MODELLERİNE GÜVENCE

Sosyal güvenlik uygulamalarının başta kısmi süreli çalışma olmak üzere esnek çalışma modelleri ile uyumu yükseltilecek. Kısa çalışma, hibrit çalışma, evden çalışma gibi esnek çalışma modellerinin sosyal güvenlik sistemine uyumunu artırmak üzere çalışma yapılacak. 

AYLIK BAĞLAMA GÜNCELLENECEK

Aylık bağlama sistemi vatandaşların daha çok istihdamda kalmasını teşvik edecek ve mali yük getirmeyecek biçimde yeniden düzenlenecek. Emeklilik yaşının belirlenmesi için otomatik ayarlama mekanizmalarına dair çalışmalar gerçekleştirilecek. Sürekli iş göremezlik geliri ya da maluliyet aylığı alan kişilerin yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek.

İSTİHDAM TEŞVİKİ YENİLENİYOR

Kadın, engelliler ve gençlere yönelik teşviklerin ağırlığı artırılarak teşvik sisteminin etkin ve sade bir yapıya kavuşturulması sağlanacak. İstihdama dair teşvik, destekler gözden geçirilecek, özel politika gerektiren gruplara ilişkin teşvikler artırılacak. Mesleki ve teknik eğitim mezunlarına istihdam için sektör içi okul ve sektöre entegre okul benzeri iş birliği modelleri oluşturulacak.
İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Prof. Dr. Naci Görür'den Cumhuriyet'in 100. yıla özel açıklama: Deprem dirençli kentler oluşturmayı başaralım!


Geri Dön