28 / 04 / 2024

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak. Ayrıca ulaşımda ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...



Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarını iple çekiyor. Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla bazı yolların trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim Pazar günü saat 06.00'dan tören bitimine kadar Vatan Caddesi ve bağlantı yolları trafiğe kapalı olacak.

Bu kapsamda, Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) iki yönlü trafiğe kapatılırken, D100 kuzey ve güney istikametinden, Edirnekapı'dan, 10. Yıl, Sofular, Oğuzhan, Halıcılar, Akşemsettin,  Akdeniz, Ordu caddeleri ile Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişe izin verilmeyecek.

Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapalı olacak Hal Yolu güney istikametinde ise trafik akışı yan yola yönlendirilecek.

Söz konusu bu yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Atatürk Bulvarı, Fevzipaşa Caddesi ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜTRAFİĞE KAPATILACAK MI?

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde düzenlenecek 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları noktasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 26-27-28 ve 29 Ekim tarihlerinde belirli saatler arasında araç trafiğine kapatılması kararının alındığı hatırlatıldı. 

Söz konusu açıklamada, "Organizasyon komitesinin yaptığı son incelemeler sonucunda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirilecek faaliyetlerin yapılacağı alternatif bir alan bulunmuştur. Sonuç itibarıyla köprünün kapatılması kararı kaldırıldı. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama etkinlikleri planlandığı şekilde devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

CUMHURİYET BAYTAMI'NDA ULAŞIM ÜCRETSİZ 

Cumhuriyet Bayramı kapsamındaki ücretsiz ulaşım kararı bugün de uygulanacak
Başkentray, İZBAN,  Marmaray  ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle, bugün ve yarın ücretsiz hizmet sağlayacak.

Konuya dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, bugün saat 00.00'dan 29 Ekim Pazar günü saat 24.00'e kadar Başkentray, İZBAN, Marmaray ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Prof. Dr. Naci Görür'den Cumhuriyet'in 100. yıla özel açıklama: Deprem dirençli kentler oluşturmayı başaralım!

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Benzin, motorin, LPG fiyatlarına indirim geldi mi? 28 Ekim 2023 akaryakıt fiyat listesi


Geri Dön