04 / 05 / 2024

Alanya'da Noel tatili dolayısıyla otel dolulukları yüzde 70'lere ulaştı!

Alanya'da Noel tatili dolayısıyla otel dolulukları yüzde 70'lere ulaştı!

Hüseyin Balıkçıoğlu, doluluk oranları ve yerleşik yabancılar hakkında bazı bilgiler verdi. Balıkçıoğlu, "Noel tatili dolayısıyla oluşan rezervasyon rakamlarına göre bu oran yüzde 70'lerin üzerine çıkacak" dedi.




Antalya'nın Alanya ilçesinde Noel tatili dolayısıyla otel dolulukları yüzde 70lere ulaştı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİ D) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Balıkçıoğlu, doluluk oranları ve yerleşik yabancılar hakkında bazı bilgiler verdi. Alanya'da bulunan açık otellerin doluluk oranlarının yüzde 55-60 dolayında olduğunu söyleyen Balıkçıoğlu, "Noel tatili dolayısıyla oluşan rezervasyon rakamlarına göre bu oran yüzde 70'lerin üzerine çıkacak" dedi. 


"Ruslar Mahmutlar bölgesinde" Yerel yönetimlerden almış oldukları bilgiler doğrultusunda Alanya'da 26 bin 800 konutun yabancılar tarafından mülk edinildiğini belirten Balıkçıoğlu, "Bu konut sahiplerinin 12-15 bin kadarı 12 ay boyunca Alanya'da ikamet ediyor. 


Ağırlıklı olarak Almanya, Finlandiya, Hollanda, Danimarka, Belçika ve Rusya vatandaşları 12 ay boyunca Alanya'da ikamet ediyorlar. Mahmutlar bölgesinde özellikle Rus vatandaşları biraz daha ön plana çıkıyor" şeklinde konuştu. 


"Kendi kültürlerini yaşıyorlar" ALTİD olarak destekledikleri Alanya'da kurulan Noel Pazarı şenliğinin Alanya Belediyesi'ne bağlı olan Yabancılar Meclisi ile Alanya İskele Meydanı'nda 8 Aralık'ta yapıldığını kaydeden Balıkçıoğlu, "Bu etkinliklerde 47 ülke vatandaşı örf ve adetlerini, inançlarını Alanya'da yaşama fırsatı bulabiliyorlar. 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinen yerleşik yabancılarımızın Hıristiyan bayramını ALTİD yönetimi olarak kutlarız. Bu vesileyle turizmcüerimizin ve kendi halkımızın da yaklaşan yeni yılını kutlarız" dedi


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön