24 / 05 / 2024

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

Evde yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişiler ve destek ödemesi alan kişiler sosyal güvenlik kapsamına alınacak ve yaşlı bakım sigortası hayata geçecek. Bu sayede engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için evde bakım yardımı alan kişiler kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik çerçevesinde sayıla



Bu farkı ilk 6 ayda enflasyon oranının yüzde 8 seviyesini ne kadar geçtiği gösterecek. TÜİK’den elde edilen verilere göre, ilk 3 aylık enflasyon yüzde 12.52 olarak kayıtlara geçti. Bu kapsamda, memurların yüzde 6'lık Temmuz zammı, enflasyon farkı ile beraber yüzde 10.44 seviyesini buldu.

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahminlerine göre ilk 6 aylık TÜFE yüzde 21.43 olacak. Bu sayede, memurların temmuz zammı yüzde 19.18 olarak kayıtlara geçecek ama memurlara bir refah payı ilave edilmesi de bekleniyor. Böylece oran daha da yükselecek.

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

5 BİN LİRAYI AŞACAK

Eğer memur maaş katsayısı yüzde 19.18 seviyesinde yükselirse evde bakım yardımı 5 bin 168 lira 60 kuruşa varacak. Evde bakım yardımının ücreti, eğer refah payı ile beraber memur maaş zammı yüzde 30'u bulursa 5 bin 637, yüzde 35'e ulaşırsa da 5 bin 854 liraya yükselmiş olacak.

İşte detaylar...


Geri Dön