27 / 04 / 2024

Evi yıkılan aileye Devlet-Vatandaş işbirliğiyle ev yapılacak

Evi yıkılan aileye Devlet-Vatandaş işbirliğiyle ev yapılacak

Yaşadıkları ev kısmen yıkılan 5 çocuklu aileye devlet-vatandaş işbirliğiyle yeni ev yapılacak



Sivas'ta Merkeze bağlı Zengi köyünde yaşayan 5 çocuklu Perihan-Mahmut Kaya çiftinin yaşadığı ahşap evin büyük bölümü 2 ay önce aile içinde iken kısmen yıkıldı.

Harabe haline dönen evi terk etmek zorunda kalan Kaya ailesi, eşyalarını da alarak komşularına ait boş bir eve yerleşti. Komşularının 2 ay sonra köye dönecek olması nedeniyle bu evi de boşaltmak zorunda kalan Kaya ailesi, köy muhtarı olan akrabaları Mete Kaya´dan yardım istedi.

Mete Kaya´nın ihtiyaç sahibi ailenin durumunu Sivas Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bildirmesi üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Daşlı ve İl Genel Meclisi Üyesi Enes Uzunoğlu, Zengi köyüne gelerek, yıkılan evde incelemelerde bulundu.

Perihan Kaya´dan evin nasıl yıkıldığı ve yaşam koşulları hakkında bilgi alan heyet, yıkılan evi de gezerek, tespitlerde bulundu. Anne Kaya, eşinin inşaatlarda çalıştığını, maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek, 5 çocuğuyla birlikte dışarıda kaldıklarını söyledi. Belediye ve SYDV´den aldıkları yardımla geçindiklerini anlatan Kaya, zor durumda olduklarını ifade ederek, barınma konusunda yardım istedi.

Muhtar Kaya, aileye yapılacak yeni bir evin inşasında köylünün de yardım edeceğini belirterek, yetkililerden malzeme desteği beklediklerini söyledi. Kaya, hayırsever vatandaşlardan da aile için yardım talep etti. Belediye Başkan Yardımcısı Avcı ile SYDV Müdürü Daşlı, Kaya ailesinin yıkılan evlerinin yerine yapılacak bina talebinin değerlendirileceğini, aileye devlet-vatandaş işbirliğiyle yeni bir evin yapılacağını kaydetti. Bu arada yaşları 4 ile 12 arasında olan Kaya ailesinin çocukları Emine, Hacer, Mehmet, Cebrail, Abdurrahman da evlerinin yıkılmasına üzüldüklerini ifade etti.
AA

Geri Dön