Kent Haberleri

Evim Yuvam Olsun Kampanyası'nın detayları netleşti!

Hayırsever vatandaşların güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz veya indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detaylar netleştiKonuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, hayırsever vatandaşların güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz veya indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detayların netleştiğini söyledi

Depremzedelerin barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için uygulamaya alınan “Evim Yuvam Olsun” kampanyasının detayları netleşti. Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, hayırsever vatandaşların güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz veya indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detayların netleştiğini söyledi.

Açıklamasında evini kaybeden ve öncelikli ailelere, kendi evlerine kavuşana kadar barınma sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen kampanyada devletin de garantörlük yaptığını söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sizlerin de kullanmadığınız bir eviniz varsa; ister bedelsiz tahsis ederek ister indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olabilirsiniz” diye konuştu.
 
Bedelsiz de Süre En Az 3 AyYaptığı açıklamada boş ya da kullanmadığı konutunu bedelsiz olarak depremzedelere açanların en az 3 ay süre ile bu kampanyaya destek verebileceğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, başvurular, konutun yer aldığı ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelendiğini söyledi. Kaymakamlığın uygun bulduğu konutun bedelsiz olarak kampanyaya dahil edildiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, taraflar arasında Afetzede Konut Kullanım (Ariyet) Sözleşmesi yapıldığını kaydetti. Açıklamasında belirlenen depremzede ailenin de eve Kaymakamlık tarafından yerleştirildiğini kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, sözleşmeye aykırı hususların taraflarca iddia edilmesi ve tespiti durumunda taraflara gerekli ihtarda bulunmayı ve gerektiğinde resen konutun tahliyesini sözleşmeye konu konutun bulunduğu yer Valiliği/Kaymakamlığı garanti etmiş olduğunu kaydetti. Ayrıca Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ödünç verenlerin isterlerse süreyi 12 aya kadar uzatılabileceğini söyledi.
 
 

  Piyasa Rayiç Bedelinin Asgari Yüzde 50 Altında Olmalı

Verilen detaylara göre, söz konusu kampanya kapsamında sahip olduğu konutu asgari 12 ay süreyle piyasa rayiç bedelinin asgari yüzde 50 altında ve en az 1 yıl süre ile kiraya verme uygulamasının da olduğunu kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, depremzedelerin kullanımı için bu koşullarda alınan başvurularda istenen kira bedelinin, evin gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olması beklendiğini söyledi.

Kaymakamlıkların evin uygunluğunu ve kira bedelinin indirimli olduğunu yerinde teyit ettiğini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Kaymakamlığın uygun bulduğu evlerin Kampanyaya dahil edildiğini söyleyerek, Kaymakamlık ile ev sahibi arasında “Kira Sözleşmesi” imzalandığını belirtti. 

"Belirlenen depremzede konut tahsis edilen olarak adlandırılıyor ve aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştiriliyor" diyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev için belirlenen kira bedelinin AFAD hesabında toplanan kira bağışlarından karşılandığını da belirtti.


 

Giderler İçin 2 Bin TL, Sigorta Teminatı 25 Bin TL


 
Özelmacıklı, gerek kiralanan gerekse de bedelsiz yani ödünç verilen konutlar için su, elektrik, doğalgaz ya da yakıt masrafları ile aidat giderleri toplamı için aylık 2 bin lira kadarlık kısmını kiracı yada garantör olan Kaymakamlık'ın karşılayacağını belirterek, üstündeki tutarın ise ödünç alan yada konut tahsis edilen tarafından karşılanacağını belirtti. 

Ayrıca depremzede ailelerin kullanımları sebebiyle evde bulunan eşyalar ile bina ve binanın ayrılmaz bütünleyici parçaları ya da sabit tesisatı risklerine karşı bir zarar oluşması ihtimaline karşın Türkiye Sigorta üzerinden bir güvence sunduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, depremzedelerin kullanımına bedelsiz ya da kiralama yoluyla açılan evlerin “Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası” kapsamında 25 bin TL'yi bir yıl süre ile teminat altına alınıyor ve sigorta primleri Türkiye Sigorta tarafından karşılandığını kaydetti.


 Devletin Destekleri Önemli

Devletin destekleri ve öncelik verilecek aileler hakkında da bilgiler de veren Özelmacıklı, kampanya kapsamına dahil edilen evlere yerleştirilecek depremzede ailelerin AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri tarafından belirlendiğini ve evlere yerleştirme yapılırken engelli, yaşlı, düzenli tedavi gerektiren kronik hastalığı bulunan vb. dezavantajlı bireylerin bulunduğu aileler ile depremde aile fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelere öncelik verildiğini söyledi. Ayrıca devlet tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara 10 bin TL Hane Başı nakdi Destek ödemesi yapıldığını söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ister kiracı ister ev sahibi olsun konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı tespit edilen afetzedelere 15 bin TL taşınma yardımı, ev sahiplerine aylık 5 bin TL, kiracılara aylık 2 bin TL barınma yardımı yapılacağını kaydetti.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 100’ü aşkın temsilcilikleri ile bu kampanyaya destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!