Kripto Paralar

Evini arabasını satıp Bitcoin alan yatırımcılara son dakika! Terra depremi Bitcoin'in sonunu mu getirdi?

Kripto para ve Bitcoin fiyatları Terra krizi ile berber birden çöküşe geçti! Çöküşe geçen kripto paralar, toparlanmak için uğraşıyor. Peki, Bitcoin düşmeye devam edecek mi yoksa yükselişe mi geçecek? İşte bütün ayrıntılar...Piyasalarda yüksek enflasyon nedeni ile artan endişeler ve para politikalarının seyrine yönelik belirsizliklerin artmasıyla yatırımcıların güvenli liman arayışı sürüyor

Kripto para piyasasında yaşanan ve Bitcoin’in çöküşüne neden olan Terra (LUNA) depreminin ardından hasarlar düzeltilmeye çalışıyor. Piyasalarda yüksek enflasyon nedeni ile artan endişeler ve para politikalarının seyrine yönelik belirsizliklerin artmasıyla yatırımcıların güvenli liman arayışı sürüyor.

Finansmynetcom'da yer alan habere göre, risk iştahı azalan piyasalarda global borsaların tamamı haftayı satış baskısı altında geçirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nde yüksek enflasyon ve ekonomik büyümeye ilişkin endişelere rağmen endeksler, haftanın son işlem gününde pozitif bir seyir izledi. S&P 500 endeksi yüzde 2.39 yükselerek 4.023,86 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 3.82 kazanç yaşayarak 11.805 puana yükeldi! Ancak buna rağmen New York’ta teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Naqdaq’ta haftalık kayıp yüzde 8’i bulurken bu senenin başından itibaren yaşanan gerileme yüzde 25’i geçti!

Peki, Bitcoin düşmeye devam edecek mi yoksa yükselişe mi geçecek? İşte bütün ayrıntılar...

BINANCE KARARI İLE BITCOIN NEFES ALDI

Bir dolara eşit olmak üzere tasarlanan kripto para UST'nin fiyatını dengelemek için aynı ekip tarafından çıkarılan "stabil coin" LUNA'nın arzının yükseltilmesi değer kayıplarını inanılmaz derecede arttırdı. LUNA'nın değeri, gördüğü en yüksek seviye olan 120 dolardan sıfıra çakıldı!

LTCOIN’LERDE DEĞER KAYBI YAŞANDI!

Geçtiğimiz gün Bitcoin’nin yereçakılışı ile altcoin’lerde değer kaybı yüzde 20 oranlarını aştı! Bitcoin’de yaşanan toparlanma dün en büyük altcoin Ethereum’a da gözlemlendi! ETH 14 Mayıs Cumartesi günü son 24 saatte yüzde 2.5 kayıp yaşadı. Ethereum şu sıralar 2 bin 41 dolardan işlem görüyor. Cardano (ADA) yüzde 1.8, SHIBA INU (SHIB) yüzde 2.9, Dogecoin (DOGE) yüzde 4.5, Ripple (XRP) yüzde 2.1 değer kaybı yaşarken, Solano yüzde 4.5, Terra yüzde 31 değerlendi!

BITCOIN'DE BU SEVİYEYE DİKKAT

Bitcoin’in haftalık bazdaki grafiğinde 37 bin dolar seviyesinin altına inilmesi 21 Eylül 2020 haftasından başlayan yükseliş trendinin de altına gelinmesi anlama geliyor. Paritede yaşanan sert düşüşün ‘teknik anlamda’ açıklaması olduğu söylendi! Bunun haricinde yine bu trend çizgisinin altında covid-19 döneminin başlangıcında görülen 3 bin 900 ve 4 bin dolarlı seviyelerden başlayan trend çizgisi bulunuyor. Ve bu trendin destek noktası ise 27 bin 800 dolar seviyelerine denk geliyor. 
Şimdi BTC/USD paritesinin haftayı bu seviyenin altında tamamlayıp tamamlamadığı gözlemlenecek. Bu seviyenin altında yapılacak haftalık kapanışta 26 bin ve 22 bin dolar seviyelerinde ara destek noktaları olmak üzere 20 bin dolar seviyesinin test edilme riski masada olacak.

Lunacoin'de büyük çöküş! Bin dolar olacak diye bekleyerek servet yatıranlar evini arabasını kaybetti

Euro alıp kenara atanlar dikkat! Euro gözünü açtı, yükseliyor! 14 Mayıs 2022 euro kurunda son dakika

Kripto paralardaki sır, gün yüzüne çıktı; kripto paraların asıl düşüş nedeni belli oldu!