29 / 04 / 2024

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi sahillerinde yaz sezonunda konutlarını işletmelerini ve pansiyonlarını kısa süreli kiraya verenler için önemli uyarılar yaptı.



Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi sahillerinde yaz sezonunda evlerini, işletmelerini ve pansiyonlarını kısa süreli kiraya verenler için çok önemli bazı uyarılar yaptı.

Oda Başkanı Hüseyin Çakmak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Saros Körfezi sahilleri yaz aylarında adeta yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Bu sebeple ev, işletme ve pansiyon sahipleri de konutlarını işletmelerini ve pansiyonlarını kısa zamanlı kiralayarak gelir elde ediyor. Fakat, bu tür kiralamalarda turizm işletme izin belgesi alınması da zorunludur. Turizm işletme izin belgesini almayan işletmeler ve konut sahipleri 100 bin Türk Lirası para cezasına çarptırılacaklar. Bu sebeple, Saros Körfezi sahillerinde evlerini, işletmelerini ve pansiyonlarını kiraya vermek isteyenlerin mutlaka turizm işletme izin belgesi almaları gerekmektedir." diye konuştu.

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Medya Keşan'dan Bülent Saylam'ın haberine göre turizm işletme izin belgesi başvurusu ve bilgilendirme için, Keşan, Uzunköprü, Meriç, İpsala ve Enez'den katılımcıların 16 Ocak 2024 Salı günü saat 14.30'da Edirne İstasyon Mahallesi Atatürk Bulvarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan toplantıya bizzat işletme ve konut, pansiyon sahipleri kendileri tapuları ile birlikte katılıp müracaat edecekleri de bildirildi.

TURİZM AMAÇLI KONUT BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

- Söz konusu gayrimenkulün mülkiyetine sahip olan ya da konutu intifa hakkı ya da üst hakkı tesis edilmek suretiyle tasarrufunda bulunduran gerçek ya da tüzel kişiye verilir.

- Yüksek nitelikli olan konutlarla (rezidanslar) sınırlı olmak üzere, talepte bulunulması halinde rezidansı kiralama yetkisine sahip konut işletmelerine verilir.

*Yukarıda belirtilen gerçek ya da tüzel kişiler dışında turizm amaçlı kiralama izin belgesi düzenlenemez.

TURİZM AMAÇLI KONUT BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından sık sık araştırılıyor. Turizm amaçlı kiralama izin belgesi için başvurular sadece e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapılıyor. 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi için başvuru yapmak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-bakanligi linki üzerinden gerekli başvurularını yapabiliyor. 

 

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

3 ilde 5 arsa satılacak! Yatırımcılar dikkat!


Geri Dön