Kent Haberleri

Evini satmak isteyenlere uzman tavsiyesi: Ya indirim yapın ya da satmaktan vazgeçin!

Yüksek mevduat faizleri nedeniyle parasını bankaya yatıranların sayısı artarken, bu durum gayrimenkul sektörünü olumsuz etkiliyor. Yatırım uzmanı Mert Başaran, ülkede mevduat faizlerinin arttığını belirterek, evini satmak isteyenlerin iki seçeneği olduğunu açıkladı.

Mevduat faizlerindeki yükseliş, parasını değerlendirmek isteyenleri bankalara yönlendirirken bu durumdan en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. Yüksek faiz getirisi ev ya da arsa almak için toplu parası olanları cezp etmeye devam ediyor.

Ev kredilerinin yüksek olması ve ev sahibi kiracı arasında yaşanan sorunlar emlak sektörünü durma noktasına getirdi. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kira gelirini artıramayan ve kiracını tahliye edemeyen birçok mülk sahibini evini satma noktasına geldi.

Emlak piyasasında bunlar yaşanırken, yatırım uzmanı Mert Başaran’dan evini satmak isteyenlere bir tavsiye geldi. Başaran   https://twitter.com/MertBasaran_inv  X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kimsenin yerini düşük rakama satmasını istemediğini ancak ancak piyasadaki reality de göz ardı etmemek gerektiğini söyledi. Başaran, “Artık ülkede faiz yüzde20 değil, yüzde 60’lara yakın faiz alan var. Böyle bir dönemde ya yerinizi satmaktan vazgeçeceksiniz ya da çok ucuza verip faiz müşterisini ikna etmeye çalışacaksınız! Hangisi, karar sizin” dedi. Takipçilerinden alım-satım yapmak için doğru zaman olmağını yorumları geldi.

İŞTE MERT BAŞARAN’IN PAYLAŞIMI

ALIM SATIM DEĞİL, PUSUYA YATMA ZAMANI

Dolar aldım sabit kaldı, altın aldım düştü diyenler bu haberi okusun!

Yarım gram altın fiyatı 2024 ne kadar? Altın fiyatları yerle bir oldu! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne oldu?

Hangi yatırımcılar konutunu satıyor?

Emekli ve memur maaşlarında son dakika! Hesap kitap yapıldı, yeni zam tablosu ortaya çıktı! İşte bu kadar zam yapılacak!