Konut

Evini yenileyeceklere öneriler!

Alışverişe çıkmadan önce evin her odası için ayrı ayrı ihtiyaç listeleri oluşturulması şart...

Yeni bir ev kuruyorsanız. Böyle bir yoğun yükün altına girecekseniz, planlama yapmadan asla dışarı adım atmayın. Hem de kiraladığınız veya aldığınız evde yapmalısınız bu planlamayı. En ince detayına kadar ihtiyaçlarınızı tesbit etmelisiniz. Alışverişe çıkmadan önce evin her odası için ayrı ayrı ihtiyaç listeleri oluşturulması şart. Sonra bu listenin dışına çıkmamak da..

Yatak odasında rahat akıllı gardrop ve eşya saklama üniteleri gibi çözümlerden faydalanmak gerekir.
Yatak odası mobilyaları seçimi için düz ve açık renk tonlar tercih edilmeli. Bu tarz mobilyaların modası çabuk geçmeyecek ve her türlü aksesuvarla uyum sağlayabilecektir. Yatak odasında okuma lambalarının olması önemlidir.

Oturma odasında rahat koltuklar seçilmelidir. Kılıfların üstü kirlenir veya lekelenirse makinede yıkanabilmesi için çıkarılabilir ve yıkanabilir olması da son derece önemlidir.

Mutfak dolaplarında beyaz rengin tercih edilmesinde fayda var. Bu renk tercihi, sadeliğin yanısıra aydınlık ve geniş bir görüntü sağlanmasına yardımcı olacaktır. Mutfağın büyüklüğüne göre açılıp kapanır bir yemek masası veya iç içe geçen türden sandalyeler kullanılabilir. Temizlik malzemelerini düzgün bir biçimde koyabilecek dolaplar ve göze hoş aksesuvarlar kullanılmalıdır.

Banyo için, ıslaklığa, neme dayanıklı malzeme seçimi gerekir. Banyolarda ahşap dolaplardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Keza banyoya paslanacak materyal sokmamalısınız.
Vakit