18 / 05 / 2024

Evinin havasını değiştirmek isteyenlere tüyolar!

Evinin havasını değiştirmek isteyenlere tüyolar!

Evlerde dekorasyonu tamamlama adına zarif aksesuarlar tercih edilmeli



Mimarlık mesleğinin genç ve başarılı ismi Consept Design'ın sahibi Mimar Şafak Koca, ev taşanını pahalı bir iş olmasına rağmen bazı basit detay çözümlerine dikkat edilmesi halinde minimum masrafla rahat ve yaşanılabilir, huzur dolu bir ev atmosferinin oluşturulabileceğini söyledi. Mimar Şafak Koca, renk olarak doğa da bulunan tonlann tercih edilmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Açık bejden koyu kahveye kadar olan toprak tonlannın rahatlatıcı, ferahlatıcı etkisi mevcut. Aynca ev kesinlikle mobilyaya bogulmamalı. Hantal büyük mobilyalar tercih edilmemeli. Oda da rahat hareket edebilmek için gerekli alan mutlaka bırakılmalı. Dekorasyonu tamamlama adına zarif aksesuarlar tercih edilmeli. Oda da renk uyumun sağlanması, karmaşanın önlenmesi adına yine halı ve oturma grupları arasında tona ton renk uyumuna da özen gösterilmeli. Yine aydınlatmanın yeterli düzeyde olmasına da önem verilmeli." dedi.

Bu kadar bilgiyi yeterli bulmayanlara daha fazlası ise şöyle:

Renk: Bu sene daha çok soft renkler kullanılıyor, pastel tonlar revaçta. Doğada yer alan toprak tonlarının yani açık bejden koyu kahveye kadar olan renk tonlarının ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisi mevcut.

Boya ve Duvar kağıtları: Artık boya ve duvar kagıtlan birlikte kullanılıyor. Artık yeni duvar kagıtlan da eski duvar kağıtlarından doku ve desen olarak çok farklı.

Tavan: Tavan görselliği ile önem taşıyan ve dekorasyona yön veren bir yüzey. Tavan bu nedenle taban kadar güzel ve şık olmalı. Alçıpan ve kartonpiyer uygulamalan ile yapılan gizli ışık yuvaları mekanı şıklaştınıyor. Avizeler ise mekana lüks ve ihtişam havası veriyor.

Zemin: Zeminde evinizin dekorasyon tarzına göre koyu renk veya açık renk, parlak, mat yada eskitme yüzeyli laminant, masif ya da lamine parke kullanılmalı.

Mutfak: Artık girişten itibaren mutfakta dahil olmak üzere aynı seramikler kullanılıyor. Ebat olarak 25*25 ebatlı seramikler yerine 60*60 seramikler büyük ilgi görüyor. Taşlı seramikler ise revaçta. Mutfak artık fonksiyonelleşti. En ulaşılamaz ölü denilen bölgeler dahi raylı sistemler sayesinde artık kullanılabiliyor. Ankastre ürünler olmazsa olmazlardan. Gardırop tipi buzdolabı, mikrodalga fırın ve kiler ünitesini sanırım saymama gerek yok.. Aynca ada kullanımı mutfağı fonksiyonelleştirdiği gibi gerektiğinde masa gibi yemek yenilmesine de imkanda tanıyor. Davlumbazlar ise şekilde değiştirdi. Klasik davlumbazların yerini kare ya da yuvarlak davlumbazlar aldı. Ocaklarda ise elektrikli ve gazlı olanlar tercih ediliyor.

Banyo wc: Dolaplar küçüldü ve daha estetik hale geldi. Banyo da asma klozet ve gömme re-zervuar önemli.Yeni trend ahşap tezgahlar üzerine oturtulan set üstü lavabolardan oluşuyor.

Perde: Perde dekorasyonun önemli unsurla-nndan biridirjp, katlanır perdeler ve balon tipi, Japon perde revaçta.

Halı: Halı evin tarzına ve renk kombinasyonuna uygun olmalı. Bu yıl uzun tüylü , geometrik desenli ve toprak tonlan ağırlıklı halılar ön planda.

Mobilya: Sadeliği sevenler için doğal ahşabın kullanıldığı yemek ve oturma odalan şıklığın yanında ferahlığı sağlıyor modern mobilya tercihlerinde ahşap kaplama ve lake kanşımlı veya komple lake mekanın kimliğine uygun tasarlanmış sınırsız bir ürün çeşitliliği yaratabilirsiniz.
Zaman İnşaat Emlak- İlhan Basmacı 


Geri Dön