18 / 05 / 2024

Evinizde servet var ama farkında değilsiniz! Sakın çöpe atmayın!

Evinizde servet var ama farkında değilsiniz! Sakın çöpe atmayın!

Evinizde servet bulunuyor olabilir. Hurdacılar bunun peşinde sakın bunları çöpe atmayın. İşte detaylar!



ARTIK ÇÖPE ATMAYIN!

Evinizde eskidiği, bozulduğu için çöpe atılan pek çok eşya aslında bilinmese de değerli olabiliyor. Gelişen teknoloji ile birlikte elektronik aletlerin son modeli isteniyor ve alınıyor. Bir önceki modellerin, eskiyenlerin ya da artık kullanılmayan teknolojik araçlar çöpe atılıyor.

Oysa kullanmayı bıraktığımız ya da bir üst modeli alındığı için bir kenarda köşede tutulan teknolojik aletler bilinmese de servet tutarında. Hurdacıların istediği, aradığı yani göz bebeği olan bu eskiyen teknolojik ürünleri çöpe her atıldığında aslında büyük miktarda bir parayı da çöpe atıyoruz.

Evinizde servet var ama farkında değilsiniz! Sakın çöpe atmayın!

55 MİLYAR EURO DEĞERİNDE!

Birleşmiş Milletler Üniversitesi ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yayımlanmış olan rapora göre, ülkemizde 623 ton e-atık bulunduğu ve bu atıklardan meydana gelen değerli eşyaların toplam değerlerinin 55 milyar euro olduğu tahmin ediliyor. Teknolojik ürünleri kendilerini sürekli olarak yenilenmesi, güncellenmesi ve bir üst modelinin ortaya çıkması vatandaşlar, hep son çıkan ürünü almaya itiyorken, bir önceki modeller genel olarak kenara köşeye ya da çöpe atılıyor.

HURDACILAR TELEFON ANAKARTI PEŞİNDE!

Hurdacıların bilhassa da son zamanlarda göz bebeği haline gelen bu teknolojik atıklar, büyük bir gelir kapısının oluşmasına neden oluyor. En sık değiştirilen teknolojik aletlerden birisi de telefonlar olurken telefonların içinde bulunan anakartların, 14 ile 22 ayar altın, değerli paladyum gibi materyaller bir servet değerinde. Sizler de eskiyen teknolojik aletlerinizi çöpe atmak yerine geri dönüşümünü sağlayabilir ve bunun ile birlikte bir gelir elde edilebilir.

BAKIR HURDA FİYATLARI 9 MAYIS 2023 NE KADAR?

                          0-20 kg arası    20-300 kg arası   300 kg ve üzeri

Soyma Bakır       160,00 ₺/kg        161,60 ₺/kg       163,30 ₺/kg

Lama Bakır İmalat Artığı                160,00 ₺/kg       161,60 ₺/kg        163,30 ₺/kg

Antigron Kırma Bakır      158,90 ₺/kg       160,60 ₺/kg       162,30 ₺/kg

Ttr Kırma Bakır  157,90 ₺/kg        159,60 ₺/kg       161,20 ₺/kg

Boyalı Lama & Boru Bakır             146,30 ₺/kg       147,80 ₺/kg        149,40 ₺/kg


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön