22 / 07 / 2024

Evinizi sanatla buluşturmanın püf noktaları!

Evinizi sanatla buluşturmanın püf noktaları!

Mücevherler, çok şık bir kıyafetle bütünleştiğinde nasıl göz kamaştırırsa, sanat eserleri de yaşam alanlarına öyle cazibe katar




Peki, sanat eserleri evlerde nasıl sergilenmeli? House Beautiful dergisi, bu konuda tüyolar veriyor

1- DUVARDAKİ ARMONİ
Duvarlar en klasik sergileme alanlarıdır. Resim ve fotoğrafları duvarlarınıza yerleştirmek istiyorsanız, tavan yükksekliğini dikkate alın. Alçak tavanlı bir mekana büyük ölçekli eserler yerleştirmemeye çalışın.

2- PENCERE İMKANI
Pencere kenarları her zaman sergileme alanları olarak değerlendirilebilir. Bazı sanat eserlerinin gün ışığında seyredilmesi ayrı bir keyif verir.

3- ORTALAMA YANILGISI
Heykel ve enstelasyonları, yaşam alanlarınızın merkezine değil, sağına veya soluna yerleştirin. Böylece hem simetriyi kırar, hem de izleyenlerin bakışını bütün mekana yayabilirsiniz.

4- KARIŞTIRIN VE EŞLEŞTİRİN
Duvara veya zemine yerleştireceğiniz çerçevelerin farklı boyutlarda olmasına özen gösterin. Kaosun heyecan verici havasını tadın.

5- ZEMİN ŞOVU
Unutmayın sanat eserlerinin sadece raflarda ve duvarlarda sergilenmesi gerekmiyor. Hem hemen herkes zaten bunu yapıyor! Zemin her zaman en güvenilir ve kolayca yer değiştirme imkanı sunan sergileme alanıdır.

6- HAYAL KÖŞESİ
Salonunuzun bir köşesinin galeri olduğunu hayal edin. O köşede sergilediğiniz eserleri belli aralıklarla değiştirerek yaşam alanlarınıza dinamizm katın.

7- GÖZ HİZASI
Çoğu insanın düştüğü en büyük hata, eserleri göz hizasının üstüne yerleştirmeye çalışmaktır. Tabloları, sanat galerilerindeki klasik sunum anlayışına uygun bir şekilde, zeminden 150 cm yukarıya asmak, evler için de idealdir.
Sabah


Geri Dön