17 / 05 / 2024

Evladı olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuğu olanlara para veriyor! e-Devlet'ten başvuran...

Evladı olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuğu olanlara para veriyor! e-Devlet'ten başvuran...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapıyor. Destekten faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. İşte çocuk parasına ilişkin merak edilenler...



ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NEDİR?

Çocuk Destek Bileşeni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere yönelik sağlanan bir destek programıdır. 

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında uygulanan Çocuk Destek Bileşeni, çocukların sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerine katkı sağlamayı amaçlayan bir sosyal destek tir. 

Bu program doğrultusunda, bir ya da birden fazla çocuğu olan her aileye maddi destek sağlanıyor. Destek, e-devlet üzerinden başvuru yapan ve koşullarını sağlayan ailelere veriliyor. 

Evladı olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuğu olanlara para veriyor! e-Devlet ten başvuran...

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ PARASI NE KADAR?

Çocuk Destek Bileşeni kapsamında gerçekleştirilen ödemeler, çocuk sayısına göre farklılık gösteriyor. Başvuran aileler, 1 çocuk için 350 lira, 2 çocuk için 500 lirave 3 çocuk ve üzeri için 650 lira arasında bir ödeme sağlanıyor. Paralar, PTT aracılığıyla nakit olarak veriliyor.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen Çocuk Destek Bileşeninden faydalanabilmek için belirli şartlar aranıyor.

Başvuru yapacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş ve çocukları olan yurttaşlar olmaları gerekmekiyor. Hanede yaşayan kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani 1.833,45 liranın altında olması gerekmekiyor.

Öte yandan, ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yararlanabiliyor. Daha önce bu haktan yararlanan vatandaşlarda ek olarak bu desteği alabiliyor. Bu koşulları karşılayanlar, Çocuk Destek Bileşenine e-devlet üzerinden başvuruda bulunarak nakit yardım almaya hak kazanabilir.

Evladı olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuğu olanlara para veriyor! e-Devlet ten başvuran...

ÇOCUK PARASI NEREDEN ALINIR?

Çocuk desteği ödemeleri başvuru yapan vatandaşların PTT hesaplarına yatırılıyor ve çekmek için PTT şubelerine gitmek gerekiyor. Ödemeler başvuru yapılan ayı takiben bir sonraki ayın 25'inci gününde gerçekleştiriliyor. Hak sahipleri, PTT hesaplarına yatan parayı bu tarihten itibaren çekebiliyor ya da PTT şubelerinden nakit olarak alabiliyor.

Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Rakamlar bir bir verildi! 

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 


Geri Dön