Ekonomi

Evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi! 150 bin TL geri ödemesiz kredi imkanı! Genç çiftler bu fırsatı kaçırmayın!

Evlenecek çiftlere güzel haber. Genç çiftlere, 150 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuluyor. İşte detaylar!Bakan Yanık, vatandaşlık maaşı ile faizsiz evlilik kredisi gibi yardım programlarının hayata geçirileceğini açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir programında sosyal yardımlara dair ayrıntıları duyurdu. Bakan Yanık, vatandaşlık maaşı ile faizsiz evlilik kredisi gibi yardım programlarının hayata geçirileceğini açıkladı.

İşte ayrıntılar…

HANEYE ÖZGÜ SOSYAL YARDIMLAR!

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara koruyucu ve önleyici sosyal yardımlarda bulunuluyor. Bu vesile ile yoksulluk sınırına düşmeyen ama risk altında olan vatandaşlara deste bulunulacak. Program çerçevesinde ortalama gelir seviyesinin korunmasına ve sosyal refahtan da pay alınmasına yardımcı olunacak.

Bütünleşik sosyal yardım sistemi ile hanelerin ihtiyaçları doğrudan tespit edilebilecek olan ve farklı hallerde uygun yardımlarda da bulunulacak. Programdan aynı aileden birkaç kişi faydalanabilecek. Sosyal yardımların hane temelli olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'nin bu alanda BM ölçeğinde iyi bir uygulama örneği olduğunu belirtti. Programın bir vatandaşlık maaşına dönüştürülmesi çalışmalarının sürdüğü ve önümüzdeki zamanlarda daha detaylı bilgilerin paylaşılacağı öngörülüyor.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, genç çiftlerin evlenirken karşı karşıya kaldığı mali zorlukları hafifletmek için Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulduğunu duyurdu. Bakan Yanık, bu bankanın çalışmaları arasında yer alan "evlilik kredisi" hizmeti ile, evlenen genç çiftlere maddi destek sağlanacağını ifade etti. Evlilik kredisi, evlenen genç çiftlere geri ödemesiz bir şekilde 2 yıl ve 4 yıl vadeli olacak şekilde 150 bin TL'ye kadar faizsiz verilecek. Bu kredi ile de yeni evlenecek çiftlerin maddi yükleri azaltılıp, evliliklerine daha rahat bir başlangıç yapmaları hedefleniyor.

Evlilik kredisi hizmetinden yararlanacak çiftlerin yaş şartı ya da başvuru tarihleri hala açıklanmamış olsa da, Bakan Yanık konu ile ilgili ayrıntılar ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Genç çiftlere dair bu destekleyici uygulama, hassasiyet ile hayata geçirilmiş ve çiftlerin evliliklerinin başlangıcında maddi zorluklar ile mücadele etmelerine yardımcı olunacak.