28 / 06 / 2024

Evlenecek gençlere müjde: 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL'lik kredi 21 Mayıs'ta hesaplarda! 

Evlenecek gençlere müjde: 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL'lik kredi 21 Mayıs'ta hesaplarda! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisinde ilk ödeme tarihini açıkladı. İşte ayrıntılar...



Evlenecek gençlere yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan faizsiz kredi desteği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında olacak evlilik desteğinin Mayıs ayında hesaplara yatacağını açıklamıştı.

Ancak faizsiz evlilik kredisinin ilk ödeme tarihi net olarak belirtilmemişti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, katıldığı bir yayında evlilik kredisinde ilk ödeme tarihini de açıkladı. 

Evlenecek gençlere müjde: 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL lik kredi 21 Mayıs ta hesaplarda! 

EN ÇOK BAŞVURU HATAY'DAN

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin aile kurmasını desteklediklerine dikkat çekerek "Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Göktaş, bu kredinin oldukça büyük bir ilgi gördüğünün ve görmeye de devam ettiğinin altını çizdi. 

Göktaş, söz konusu açıklamasında "Biz pilot proje şeklinde tabiiki deprem bölgesinden başlattık. Gençlerimize motivasyon oluşturmak ve evlilik sürecinde destek sağlamak amacıyla bu fonu öncelikle pilot bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’in de Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden başladık. En fazla başvuruyu da Hatay’dan aldık" bilgilerini verdi. 

Evlenecek gençlere müjde: 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL lik kredi 21 Mayıs ta hesaplarda! 

21 MAYIS İTİBARIYLA HESAPLARDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fona başvuran çift sayısının şu an itibarıyla 8 bin 563 olduğuna dikkat çekti ve "Bugüne kadar şartlara sahip olan 2 bin 13 gencimize de evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi sunduk. Gençlerimizden yoğun teşekkürler geliyor, gerçekten çok mutlular" ifadelerini kullandı. 

Göktaş, zamanla bu projeyi tüm Türkiye’de yaygınlaştırmayı planladıklarını dile getirdi. 

"Buradan da bu fondan yararlanan gençlerimize bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibariyle hesaplarına geçmeye başlayacak" bilgilerini veren Göktaş, şimdiden gençler için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek açıklamasını tamamladı. 

Kiracılara kötü haber! 1 Temmuz’dan sonra kira fiyatları artabilir!

Meclis'e gelen imar barışına mühendislerden tepki: 6 Şubat gerçekleri varken yeni imar affı söz konusu olamaz!

Ev sahibine borcu olan yabancı uyruklu kiracı firar etti! 


Geri Dön