05 / 05 / 2024

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi

İngiltere’de evler ihale ile kiralanmaya başlandı. Kira bedeline yüksek zam uygulamak isteyen ev sahipleri kiracılara evlerinden çıkması yönünde baskı kuruyor…



İngiltere’de emlak komisyoncuları için bir kuruluş olan PropertyMark’ta  yapılan bir araştırmaya göre emlakçıların Temmuz ayı başında 127 yeni müracaat aldığını ancak kiralanabilir sadece 11 evin olduğu belirtildi.

Manchester’da ise durum daha kötü

Manchester’da kiraların daha hızlı bir şekilde arttığı belirtilirken 25 yaşındaki TikTok fenomeni Jess Geary, önceki hafta kent merkezinde bir daire bulmak için tam olarak 3 ay aradığını söyledi.

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi

Konut yardımı alanlar risk altında

Kiraların hızla artması en çok da az gelirliyi zorluyor.

Evsizler derneği Shelter, İlk etapta kiralayacak yer bulmakta çoğu zaman güçlük yaşayan konut yardımı alan kişiler en büyük risk altında.

Generation Rent kampanya grubundan Sophie Delamothe, hükümeti eleştirerek “kiranın derhal şimdi dondurulması” ve hatasız tahliyeler ve kira borcu sebebiyle tahliyelere ara verilmesi dahil olmak suretiyle acil tedbir almaya çağırdı. “Pandemi esnasında fiil vardı, şimdi niçin olmasın?” dedi. “Hemen hemen en kötüsünü gördüğümüzü sanmıyorum.”


Geri Dön