Genel

Evlerde Boho-chic devrimi!

Bohem ve hippi yaşam tarzlarının etkileriyle moda dünyasında yükselişe geçen bohochic trendi, 2000'li yıllarda yeniden hayatımıza giren dekorasyon stillerinden biri

Gözünüzün önüne Çingenelerin karmaşık ve renkli hayatlarının fotoğrafını getirin; içine biraz 19. yüzyıl kolonyal tarzı, biraz Avrupa etkisi ve biraz da vintage tarzlarını da ekleyerek karıştırın! Bohem ve hippi yaşam tarzlarının etkileriyle moda dünyasında yükselişe geçen bohochic trendi, 2000'li yıllarda yeniden hayatımıza giren dekorasyon stillerinden biri. İlk olarak 1900'lü yıllarda Avrupasanat camiasının öncülüğünde avant-garde bir tarz olarak kendini hissettiren bohem stili, bugün yalın hayatların en yaratıa, renkli ve özgür lezzeti.

Eğlenceli romantizm
Boho-chic, 1970'li yılların doğaya dönük ve rahat gö¬rünümünü renkli kumaşlar, el yapımı sanat eserleri, vintage mobilyalar ve farklı do¬kularda detaylarla kombine ediyor. Anafikri mix&match (karıştır ve yakıştır), döşe ve tekrar kullan. Yeni bir duvar boyası, vintage goblenler, cesur detaylar, antikacılar ve bit pazarlarından toplanan ve hikayesi olan eşsiz parçalar bu ruhu evinizde yaşatmanızı sağlayabilir. Boho-chic tarzını evinize yansıtmak için var olan mobilyalarınızla başlayın ve bırakın gerisi kendiliğinden gelişsin.

Mekanlarda eğlenceli bir romantizm yaratan rahat ve kullanışlı Viktoryan stili kane¬pe ve koltuklar bu stilde dikkat çeken mobilyalar. Kadife ve baskılı kumaş döşemeler kullanarak daha teatral bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Mobilyaları bir koleksiyo-ner gibi seçmeli, farklı parçalar toplamalısınız. Boş alan doldurmak için mobilya ve akse-suvar almayın. Zorlamadan modern parçaları antikalarla, pahalı objeleri ikinci el aksesuvarlarla, femineni maskülenle kombine edin. Tamamlanmamış gibi gözüken ama eşsiz bir bütünlüğü olan mekanlar yaratabilirsiniz bu sayede.

Yıllardır kullanıp gözden çıkardığınız bir koltuğu farklı kumaşlarla kaplatın, aile büyüklerinizden kalan eşyaların arasına bakın, Çukurcuma'dan vintage kitaplıklar ve sehpalar bulun, ışıltılı bir avize ve çok şık antika bir aynayla beklenmedik bir etki yaratın, Evinizi fazla süslemekten korkmayın, eski vazo ve lambalar, orta sehpa yerine vintage bavullar, retro detaylar ve çarpıcı sanat eserleriyle evinizin giyimini tamamlayın, Kendi çektiği¬niz fotoğraflar veya amatörce yaptığınız resimleri de sanat eserlerinizin arasına katmaktan çekinmeyin.

Değişim zamanı
Evlerimizin de sık sık değişime ihtiyacı vardır. Salondaki sofanın ya da pufun yerini değiştirmek veya vintage bir aynayı yere koymak gibi basit değişimler bile evinizdeki monotonluğu kırmanıza yardıma olabilir. Renkli minderler, rahat mobilya¬lar, ışıltılı kristal avizeler kullanabilirsiniz. Dönemleri, renkleri ve dokuları karıştırmaktan korkmayın; içgüdülerinize güvenin. Sık objeleri eski parçalarla dengeleyin, renk kullanımında cesur olun ve mekanlarınızı kontrastlarla zenginleştirin.

Multi-renkli, avü avü bir 2010 yılının bizi beklediğini biliyorduk, ama mobilyaların böylesi eğlenceli oyunlar yaratacağım tahmin edemezdik. Dinamik mekanların öznesi olacak puzzle-oturma birimleri, bu sene pek çok uluslararası marka tarafından koleksiyonlara alındı. Klasikten moderne pek çok farkta stilde tasarımla karsımıza çıkan ve yerleşimde keyfe göre esneklik sağlayan bu kanepe grupları arasında favorim, Fransız Rocbe Bobois firmasının Voyage Immobile koleksiyonu.

Beğenmedim
Creazioni, çarpıcı tasarım deneyleri yapan, kural tanımayan ve farklı dönemlerin stillerini aynı mobilya üzerinde buluş¬turup ironi yaratarak dikkat çeken bir marka. Deyim yerindeyse, me¬kanlarda kaleydoskopik görüntüler oluşturur. Bu nedenle onun oranj renkli Barok çerçevelerine alışkınım, ama yine de Merlina isimli bu koltuğu¬nu çok zorlama bir' 'füzyon denemesi'' olarak görmekte ısrarlıyım

Sevdim
1970'lerin Türk filmlerinde gördüğünüz ağır şömineleri unutun. Genç nesil şömine ve radyatörler tasarım çağına ayak uydurdular. Modern evler için düşünülmüş bu ısınma mer¬kezleri, birbirinden farklı form ve renklere bürünürken yaşam alanlarının odak noktası olmayı hedefliyorlar. Üstelik illa da ellerinizi odun veya kömürle kirletmek zorunda değilsiniz! Conmoto marka Turn şömine, Moda Bagno'dan.

Bayıldım
Ahşabın sıcaklığını duru ve rafine tasarım¬lara taşıyan tasarımcılar, doğadan gelen malzemeye yeniden hayat veriyor. Doğaya öykünen tüm ev stillerinde ham ahşap yüzeylerin yarattığı basit doku anlayışının ilginç formlarla ha¬reketlendiğini görüyoruz. Statü Mobilya'da bulabi¬leceğiniz Porada marka Masai büfeye de bu yüzden bayıldım: Hem ağacın dokusunu yansıtıyor, hem de yalın çizgisiyle geri planda kalmayı başanyor.

Radikal/ Melda Narmanlı Çimen