14 / 05 / 2024

Evlerde tadilat için tam zamanı!

Evlerde tadilat için tam zamanı!

şžimdi, akan çatıyı onarmanın, evi yeniden boyamanın, 'parkeleri değiştirmenin tam zamanı. Buna tadilat zamanı da diyorlar.. Ama zor, zahmetli, meşakkatli iş. Hele ev hanımları için onun tozu toprağı yok mu, yaka silkeletir



çok kimse bu aylarda evinin boyasını değiştiriyor, parkesini yeniliyor, enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için yalıtım yaptırıyor ya da akan çatısını kriz dönemine özel fiyatlarla en maliyetli şekilde tadilat yaptırıyor.

YAZ-KIşž ENERJİDEN TASARRUF

Yalıtım, konutlarda kışın artan doğalgaz faturalarında tasarruf sağlarken yaz aylarında ise klima kullanımının sebep olduğu yüksek elektrik faturalarını düşürme imkanı veriyor. Özellikle de küresel ısınmanın gündemde olduğu bu günlerde önemli gündem maddesi durumunda.

Enerji fiyatları yükseliyor, yalıtım alternatif değil, zorunlu hale geliyor

Enerji fiyatlarındaki artışla birlikte yalıtım son yıllarda bir gereklilikten çok zorunluluk haline geldi. Doğalgazdan tasarruf etmek isteyen kimsenin düşünmeden yalıtım sıvası yaptırması lazım.

Isı, ses, su ve yangın izolasyonunu sağlayan yalıtım ürünleri ise bu dönemde çekici hale geliyor. Yalıtım ürünleri, özellikle küresel ısınmanın gündemde olduğu bu dönemde ülke ekonomisine de yarar sağlıyor.

insanların evlerini yenilemeye başladıkları en önemli alanların başında duvarlar geliyor. Boya veya kağıt tercihe bağlı. Her ikisinde de o kadar çok cazip çeşit var ki, hangisine karar vereceğinizde zorlanabilirsiniz.

HAYATA BAşžKA PENCEREDEN BAKIN!

Pencereler başta olmak üzere evde bir tadilata giderseniz, asla unutmayın; zahmetli bir işe girişiyorsunuz, demektir. Eşyalarınızı derleyip toplayıp, sanki taşınacakmışsınız gibi bir bölgeye yığmanızda fayda var. Pen işlerinde 'usta', firmadan ve markadan önde geliyor, asla unutmayın. Firmalar durmadan reklam yapıyor ama, en iyisini, en pahalısını seçseniz bile işbilmezlerin elinde rezil olmak var. Tavsiyemiz, ölçüleri alan usta ile montajı yapan ustanın illa aynı kişi olmasına bilhassa dikkat edin. Ölçü aldırırken, eski pencerelerinizin teker teker hepsinin ayrı ayrı pervazlarını söktürerek ölçü aldırmalısınız.

çatıları onduline, şıngıl veya kiremit değiştirerek onarabilirsiniz ama, en önemlisi onların üzerini örteceği çatı konstrüksiyonu. O bozuksa, üzerine serilecek malzeme verimli olmayacaktır.

Banyo, ıslak zemin, tuvalet tadilatları da zahmetli, hanımları bezdiren işler.. Fakat sonuçlar özellikle onları ferahlatacaktır.
Akit


Geri Dön