29 / 04 / 2024

EXPO, Antalya’yı uçuracak!

EXPO, Antalya’yı uçuracak!

23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016'nın hazırlıkları tam gaz sürüyor. Bütçenin 1.5 milyarı aşması beklenirken, etkinliğin Antalya turizmine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 23 Nisan 2016 tarihinde kapılarını açacak olan botanik EXPO'nun Antalya turizmine çok ciddi katkı sağlayacağına inandığını bildirdi. EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak için Antalya'ya gelen Bakan Çelik, toplantı öncesinde Aksu İlçesi'nde bulunan EXPO sergi alanını gezdi ve projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Çelik, 112 hektar alanda kurulu sergi alanında inşaat faaliyetlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtirken, 101 metre yüksekliğindeki EXPO Kulesi'nin kaba inşaatının bittiğini, cephe giydirmelerinin de devam ettiğini söyledi.


Altı ay açık kalacak, 35 ülke gelecek

BAKAN Çelik, bütçe kullanımının devam ettiğini, net rakamın bu ayın sonunda ortaya çıkacağını, fakat proje maliyetinin 1,5 milyar liranın üzerinde bir rakam olduğunu, EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısının 28 olduğunu 35’e ulaşacağını belirtti. Bakan Çelik, 6 ay açık kalacak olan botanik EXPO'ya milyonlarca insanın katılımını beklediklerini ifade etti. 


Akşam 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'nin ilk EXPO'su EXP0 2016 Antalya'da fiziki yapıların yüzde 95'i tamamlandı. Bin 121 dekarlık alanın 107 ayrı noktasında 2 bin 500 isçiyle devam eden inşaat çalışmalarında 19 is kazası yaşandığı belirtildi. Türkiye'de 20 dakikada 1 is kazası yaşanırken, bu rakam Expo inşaatında 7 bin 579 dakikada 1 is kazası olarak gerçekleşti. Böylesine büyük bir projede bu kadar aza is kazası olması rekor olarak niteleniyor. 


107 farklı noktada devam eden inşaat çalışmalarında her isçi baret takıp, emniyet kemerlerini bağlayarak görevine başlıyor. Expo 2016 Antalya, is güvenliği noktasında alınan önlemlerle Türkiye'nin en güzel örneklerinden birisi oldu. Expo 2016 Antalya Ajansı Basın Sözcüsü Erol İşbilir, sadece Expo Kulesi'nin yapımının mart ayına kalacağını belirterek, diğer yapıların bu ay içinde tamamlanacağını söyledi. 


Star


Geri Dön