30 / 06 / 2024

Extensa Bomonti'de fiyatlar 270 bin dolar'dan başlıyor!

Extensa Bomonti'de fiyatlar 270 bin dolar'dan başlıyor!

Belçika merkezli Extensa"nın İstanbul"da 30   milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği 'Extensa Bomonti Apartman' projesinde, daire fiyatları 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor



Group"un bağlı olduğu Ackermans & van Haaren İcra Kurulu Başkanı Baron Luc Bertrand, projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye"de uzun süredir mevcut olduklarını ve  İzmir  Limanı"nı inşa ettiklerini belirtti.

Yatırım yaptıkları ülkelerde kazandıklarını hiçbir şekilde Belçika"ya götürmediklerini ve o ülkede değerlendirdiklerini vurgulayan Bertrand, şöyle devam etti:

'Avrupa"da birçok ülkeye baktığınızda genel olarak büyümenin durağan olduğunu görüyorsunuz. Burada aslında bir hata yaptığımızı söyleyebilirim. Türkiye"ye çok daha erken ve çok daha hızlı girmemiz gerekirdi. çok iyi bir ekonomik performans gösteren, geniş pazar potansiyeli bulunan Türkiye"nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye"nin Avrupa"da bir yeri olduğuna, Avrupa"nın bir parçası olduğuna inanıyoruz. Sistemik şekilde Türkiye"de işlerimizi adım adım geliştireceğiz. Türkiye ile ciddi olarak ilgileniyoruz. Tanımadığımız bir ülkeye girdiğimizde orayı iyi tanıyan ortaklarımız olabiliyor. Aynı şey Türkiye için de geçerli. Türkiye"de gayrimenkul piyasasının ciddi oranda büyüyeceğini düşünüyoruz ve bunun bir parçası olmak istiyoruz. Biz buraya 6 ayda zengin olmak için gelmedik. Bu pazara uzun vadeli bakıyoruz ve zamanımız da var.'

-'GAYRİMENKULDE 1 MİLYAR AVROLUK KAYNAĞA SAHİBİZ'-

Bertrand, gayrimenkul alanında 1 milyar avroluk bir kaynağa sahip olduklarının altını çizerek, 'Biz diğerleri gibi yüksek kuleler yapmıyoruz. Daha yatay, daha insani ölçekte olsun, içinde yaşayanlar penceresini açabilsin istiyoruz. Bomonti"deki proje, burada yapabileceklerimizin küçük bir parçası. Adım adım bundan sonra daha da büyüteceğiz' diye konuştu.

Temel olarak faaliyet alanları arasında yenilenebilir enerjinin de bulunduğunun altını çizen Bertrand, 'Dünyada rüzgar parkları inşa eden ana şirketlerden biriyiz. Bu ülke, yenilenebilir enerjide de iyi bir fırsat sunuyor' dedi.

Holding bünyesinde 2 bankanın bulunduğunu ve bunların bireylerin varlıklarını yönetme şeklinde hizmet verdiğini ifade eden Bertrand, Türkiye"nin bu anlamda da ilgi çekici bir ülke olduğunu söyledi.

-METREKARE FİYATI 4.200 DOLAR-

Extensa İstanbul Emlak Yatırım İnşaat ve Ticaret A.şž. Genel Müdürü Özlem Gökçe de yatay bir mimariyle inşa edilen projede özellikle cephe sisteminde çevre binalardan, eski yapılardan esinlendiklerini ve çok fazla atıl kalacak pozisyonlar yaratmadıklarını söyledi.

Toplamda 92 daire ve 9 ticaret ünitesinin bulunduğu projede bina girişinde yer alan ışık kulesinin aynalarla ışığı tepeden alt katlara kadar yaydığını ifade eden Gökçe, yine Bomonti"de stüdyo daire ağırlıklı başka bir proje üzerinde de çalıştıklarını bildirdi.

Extensa Bomonti Apartmanı"nın yapımına Temmuz sonunda başladıklarını, 2011 Ekim ayında da teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Gökçe, farklı büyüklükte ve tipteki dairelerin 64 ile 277 metrekare arasında olduğunu, ortalama metrekare fiyatı 4.200 dolar olan daire fiyatlarının 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değiştiğini belirtti.

şžu anda şehir merkezindeki pozisyonlarla ilgilendiklerinin altını çizen Gökçe, 'Arsa anlamında pozisyonlarımızı birkaç yıl önce aldık. Bu açıdan 3 senelik geçmişimiz söz konusu' dedi.

Özlem Gökçe, 4 bodrum, 1 zemin, 5 normal ve 1 çatı katı olmak üzere toplam 92 konut ve 9 mağazadan oluşan projenin yatırım maliyetinin 30 milyon dolar olduğunu ve şimdiye kadar dairelerin yaklaşık yarısının satıldığını bildirdi.

-'500 MİLYON AVROLUK YATIRIM...'-

Extensa Group Üst Yöneticisi (CEO) Kris Verhellen de bu yıl 100. kuruluş yılını kutlayan Extensa"nın Belçika Antwerb"de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli konut projeleri geliştirme amacıyla kurulduğunu, şirketin kentsel dokuyu dönüşüm yoluyla güzelleştirme yaklaşımı bulunduğunu vurguladı.

Grubun şu anda devam eden projelerinin tamamının 1 milyon metrekareden fazla bir alanı kapsadığını, konut projelerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, iş parkları ve ofis binaları inşa ettiklerini anlatan Verhellen, şirketin ayrıca gayrimenkul yatırımı alanındaki iştiraki Leasinvest ile 500 milyon avroluk bir yatırımı yönettiğini söyledi.

Belçika"dan sonra Slovakya ve Luxemburg"daki yapılanmanın ardından 2005 yılında Extensa İstanbul"u kurarak Türkiye pazarına giriş yaptıklarını, 2007"den itibaren de arazi geliştirme faaliyetlerine başladıklarını belirten Verhellen, İstanbul"un fırsatlar sunan bir kent olduğunu, Grup olarak da bu fırsatlara baktıklarını ifade etti.
AA

www.extensa.com.tr

0212 296 88 18



Estansa Group, ˜Extensa Bomonti Apartman"

Kuruluş öyküsü 100 yıl öncesine dayanan Extensa Group, 1910 yılında Belçika Antwerb"de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kuruldu. Zamanla bölgedeki en büyük arazi geliştirme şirketi olan Extensa, öellikle konut geliştirmedeki uzmanlığı ile tüm Belçika"nın yanı sıra İspanya ve Fransa"da da proje geliştirmeye devam etti. 1980"lerde ise ofis ve logistik kompleksleri geliştirerek faaliyet alanını çeşitlendirdi. Grup, 1998"den bu yana da faaliyetlerini, Euronext borsasında işlem gören ve Belçika"nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & van Haaren"ın bünyesinde sürdürüyor.

Extensa Group"un şu an yürüyen projelerinin tamamı 1 milyon metrekare üzeri bir alanı kapsıyor. Bu projeler arasında konut projelerinin yanı sıra AVM"ler, iş parkları ve ofis binaları gibi çeşitli projeler yer alıyor. şžirket ayrıca gayrimenkul yatırımı alanındaki iştiraki Leasinvest ile 500 milyon Euro"luk bir yatırımı da yönetiyor.

Türkiye"deki ilk yatırımı ˜Extensa Bomonti Apartman" projesi
Son 10 yılda yaptığı uluslararası yatırımlarıyla Belçika"dan sonra, Romanya, Slovakya ve Luxemburg"daki yapılanmanın ardından Extensa İstanbul"u 2005 yılında kurarak Türkiye pazarına giren şirket, 2007 yılı itibariyle arazi geliştirme faaliyetlerine başladı.

Türkiye"deki yatırımlarını planlarken, geçmiş deneyimleri ve bilgi birikimlerinden hareketle kentsel dönüşüm alanları ve kent merkezindeki alanlarla ilgilenen Extensa, Bomonti bölgesinin değerlendirilmesine ve insani ölçeklerde kent dokusu ile bütünleşen binalar tasarlanmasına odaklandı. Tüm dünyada kentsel dönüşüm projelerinin de artması ile şehir merkezlerine geri dönüş başladığı içinde bulunduğumuz dönemde oluşturduğu ve yatırım kararı aldığı ˜Extensa Bomonti Apartman" profesiyle şehirden kopmadan, şehrin sesleriyle yaşamak isteyenler için yeni bir alternatif bölge ve yeni bir yaşam alanı planladı.
           
˜Extensa Bomonti Apartman"

Bomonti bölgesinin kendine özgü ve kentli referanslarının değerlendirilmesiyle, insanları site içine yöneltmek yerine dışarı çıkarmayı hedefleyen bir mimari anlayışla hazırlanan proje etrafı yüksek duvarlarla çevrilmemiş, tamamıyla dışarıya açık ve çevresiyle etkileşimi vurgulayacak şekilde tasarlandı. Kentli ve doğal olarak tanımlanan ˜Extensa Bomonti Apartman" projesinin bir diğer özelliği ise yüksek bir yapılaşma yerine yatay bir çizgiye sahip olması. Bu yataylığın getirdiği sayısız avantajlardan biri de camlarının açılabilir, balkon ve teraslarının kullanılabilir olması oldu.

Projenin tasarımında öne çıkan ön önemli özelliklerden biri de; sadece konutların tasarımında değil aynı zamanda, bina koridorları ve diğer ortak alanlarda da doğal ışık kullanımı. Gerek iç mekanların doğru ve verimli kullanılması ve gerekse enerji verimliliği proje tasarımının ana unsurlarını oluşturuyor.

Extensa Bomonti Apartman tasarlanırken, hava alan ve ışık gören ferah mekanlar yaratmak hedeflendi. Dairelerin yerleşim düzeni güneş ışığında maksimum faydalanılabilecek şekilde ayarlandı. Açık havadan keyif alınabilmesi amacıyla, teraslar düzenlendi. Ortak yaşam alanları geniş tutuldu ve özellikle hepsinin, koridorlar dahil doğal ışık alması sağlandı. Bu amaçla porjede tüm katları birbirine bağlayan bir ışık tüneline yer verildi.

Daire planları da oldukça çeşitli olan Extensa Bomonti Apartman; 4 bodrum, 1 zemin, 5 normal ve bir çatı katı olmak üzede toplam 92 konut ve 9 mağazadan oluşuyor. 64 ile 277 metrekare arasında değişen büyüklüklerde ve tiplerde tasarlanan konutlar; stüdyo daireden 3+1"e kadar farklı gereksinimlere yanıt verecek şekilde planlandı

Projenin mimari tasarımında, merkezleri Londra ve İstanbul"da bulunan Tekfen Tower ve İş Kuleleri projelerinde başarılarını göstermiş Swanke Hayden Connell Architects Grubu ile, iç mimaride ise Erginoğlu çalışlar Grubu ile çalışan şirket, ayrıca akustik, yangın, bina yönetimi konularında da uzmanlardan ve firmalardan danışmanlık hizmetleri aldı.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Belçikalı Extensa, Bomonti Apartman'la Türk pazarına girdi

Belçikalı Extensa Group Bomonti Apartmanı ilk projesini gerçekleştirdi. 2005 yılında Türk pazarına girdiklerini söyleyen Extensa Group CEO'su Kris Verhelken 500 milyon euroluk yatırımı yönettiklerini belirtti. Projenin yatay bir konsepte sahip olduğunu söyleyen Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe ise 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek, zemin artı 5 kat ve çatı katlardan oluşan Bomonti Apartman'da 92 daire ile 9 ticari ünitenin yer aldığını söyledi. Stüdyo ve 3+1'e kadar daire seçeneklerinin yer aldığı projede fiyatlar 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olacak. Gökçe, projedeki metrekare fiyatlarının 4 bin 200 dolar olacağını söyledi.
Sabah

Belçikalı aristokrat aile İstanbul'a apartman yapacak

İstanbul, gayrimenkulde uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. 100 yıl önce Belçika'nın Antwerp şehrinde birkaç aristokrat ailenin bir araya gelmesiyle kurulan gayrimenkul geliştirme şirketi Ackermans & Van Haaren, 'Extensa Bomonti Apartman' projesiyle Türkiye'ye adım attı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan şirketin İcra Kurulu Başkanı Baron Luc Bertrand, daha önce Slovakya ve Romanya'da yatırım yaptıklarını, Türkiye'ye yatırım konusunda ise geç kaldıklarını söyledi. Bertrand, 'Türkiye'ye kazandıklarımızı Belçika'ya götürmek için gelmedik. 6 ayda zengin olmak için de gelmedik. şžimdilik küçük bir yatırım yapıyoruz. Ancak kazandıklarımızı yine Türkiye'de daha büyük projelere yatıracağız.' dedi. Esas uzmanlık alanı liman inşaatı olan şirket yaklaşık 30 yıl önce İzmir Limanı'nın inşasında da görev almıştı. Grup CEO'su Kris Verhellen ise fırsatlarla dolu Türkiye'de farklı projelere imza atmak istediklerini ifade etti.
ZAMAN/SERKAN şžAHİN


Geri Dön