Kira

Eylül'de kiralara ne kadar zam gelecek? O rakamlar peşi sıra açıklandı! Hemen bakın!

Eylül ayı kira artış oranı milyonlarca kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki Eylül'de kiralara ne kadar zam gelecek? İşte o son dakika rakamlar...

Eylül ayına girilmesiyle beraber, yatırımcılar ve vatandaşlar enflasyon verilerine odaklandı. Türkiye'yi bu haftadan itibaren yoğun bir ekonomi veri gündemi beklerken dikkatler büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda. Bir diğer merak edilen konu da güncelleme çalışmaları son aşamaya gelen Orta Vadeli Program'da (OVP) oluyor. 

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ev ve iş yerlerine yapılabilecek kira zamları da netleşecek. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak Eylül ayı enflasyon rakamlarını merakla bekliyor. 

AĞUSTOS AYI KİRA ZAMMI YÜZDE 65,93 OLDU 

TÜİK tarafından Temmuz 2024 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, kira bedelleri için Ağustos ayında yapılabilecek zam oranı yüzde 65,93 olarak belirlenmişti. 

Temmuz ayında, tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 61,78, aylık yüzde 3,23, yurt içi üretici fiyat endeksi ise yıllık yüzde 41,37, aylık yüzde 1,94 şeklinde olmuştu. Ekonomi yönetimi, haziran ve temmuz ayı enflasyon verileri sonrasında dezenflasyon sürecinin başladığını belirtmişti. 

NTV'de yer alan habere göre; TÜİK, ağustos ayı enflasyon rakamlarını 3 Eylül Salı günü saat 10.00'da açıklayacak. Bu rakamlarla beraber, Eylül ayı kira artış oranı da kesinleşecek. Eylül ayında kira zam dönemi gelen vatandaşlar, kira zamlarını ağustos ayı tüfe oranı kapsamında uygulayacak. 

ENFLASYON BEKLENTİSİ NASIL? 

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,64 yükseldiğini öngörüyor. 

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Eylül Salı günü duyurulacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 11 ekonomistin katılımıyla yapıldı. Buna göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,64 şeklinde belirlendi. 

Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,21, en yüksek yüzde 3,10 olarak açıklandı. 

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 61,78 olan yıllık enflasyonun yüzde 52,20'ye düşeceği tahmin ediliyor. 

Diğer taraftan  ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ağustos ayında yüzde 42,84 oldu.

İzmir’de düşük bütçeler ile arazi yatırımı yapılabilecek fırsat bölgeler!

Belediyeler acilen kamu arsalarını imara açıp maliyetine konut üretmeli! 

İnşaat sektörünün 6 yıl içinde yüzde 85 büyümesi bekleniyor!