Ekonomi

EYT yasası ne zaman çıkacak? Emekli olma hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum!

Vatandaşların en çok merak ettiği ve en çok araştırdığı konular arasında yer alan EYT yasasında son durum ne? Emekli olmak hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum... 2022 yılının ilk günlerinden beri EYT düzenlemesindeki son durum merak ediliyor

Emekli olmak hayali kuran ancak yaş sınırına takıldığı için emekli olamayanlar uzun zamandır Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının çıkmasını bekliyor. 2022 yılının ilk günlerinden beri EYT düzenlemesindeki son durum merak ediliyor. 

EYT düzenlemesinin kimleri kapsadığı ve ne zaman çıkacağının dışında Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son gelişmeler de oldukça merak ediliyor. 

EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte AK Partili yetkililerin konuyla ilgili açıklamaları...
 

EYT'DE UMUT IŞIĞI YANDI!

İşte Akbaşoğlu'nun EYT ile ilgili o açıklaması: "Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geniş bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte 2 toplantı gerçekleştirildi. Bu, bir yasal çerçeveye, teklife dönüştürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceğiz. Bununla beraber sözleşmeli personelimizin durumu ele alınacak ve sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak ve 2022 yılı içinde kamuoyuyla paylaşılacak."

<#resim3<

KURTULMUŞ'TAN DA ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ!

Akbaşoğlu'ndan bir önceki açıklama da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

Milletin konuştuğu, talep ettiği, beklentilerinin tamamını masaya yatırırız. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalarımızı öteden beri sürdürürüz. Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan hiçbir konu yoktur. Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka bir şey, onu gerçekleştirebilmek başka bir şeydir. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz.

Pek EYT nedir? EYT ne demek? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999'dan önce kadın 20; erkek 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim koşulunu yerine getirdiği takdirde emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999'da 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlarda 58, erkeklerde 60’a yükseltildi. 2008'deki  2. değişiklikle de emeklilik yaşı 2036 yılından itibaren yeniden kademeli olarak artırılarak kadın ve erkeklerde 2048 yılında 65’te eşitlenecek.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KİMLERİ KAPSIYOR?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, EYT'nin kimleri kapsadığını açıklayarak, şunları kaleme aldı:

8 Eylül 1999 tarihinden önceki koşulları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanırsa, prim günü ve sigortalılık süresi kriterini yerine getirenler yaşa bakılmaksızın emekli olabilir.

8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK’lı kadınlar 20; erkekler 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim veya kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az 5000 prim günü koşulunu yerine getirerek emekli olabiliyordu.

BAĞ-KUR’da kadın ise 20 tam yıl, erkek ise 25 tam yıl prim ödemesi ya da kadın ise 50, erkek ise 55 yaşında olması ve 15 tam yıl prim ödenerek emekliliğe hak kazanılıyordu.

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret zammında yeni gelişme! Tarih belli oldu...

EYT'de son durum ne, yeni gelişme var mı? Gözler Mayıs ayına çevrildi!

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…