01 / 05 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Patronlar peş peşe açıkladı! İşte EYT'de o formüller...

EYT'de flaş gelişme! Patronlar peş peşe açıkladı! İşte EYT'de o formüller...

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme için geri sayım başlarken; iş dünyası işgücü ve finansman açısından olumsuz etkiye neden olmayacak formüllere ilişkin taleplerini peş peşe açıklıyor. İşte ayrıntılar...



Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyeleri arasında EYT'lilerin yüzde 23-25 civarında olduğunun bilgisini paylaşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, EYT'lilere ilişkin “Bu ayrılanlarda bir ihbar süresi de olmayacağı için hemen yarın emekli olma hakkına sahip olacak” açıklamasında bulundu. 
Genç insanların emeklilik için önlerinin açılacağına dikkat çeken Şekib Avdagiç, bu genç ve nitelikli işgücünün, iş dünyası içinde kalması gerektiğinin altını çizfi.

EYT de flaş gelişme! Patronlar peş peşe açıkladı! İşte EYT de o formüller...

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı tüm EYT'lilerin emekli olması halinde bir emek boşluğu olabileceğini dile getirerek, kademeli bir emeklilik olabileceğini vurguladı. 

Asmalı, işverene gelecek kıdem tazminatı yükü için de, “Kıdemin yüzde 50'sini işveren karşılayabilir, diğer yüzde 50 için de KGF tarzı bir kredi desteği sağlanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

EYT de flaş gelişme! Patronlar peş peşe açıkladı! İşte EYT de o formüller...

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister de konuyla ilgili açıklamasında, “Bazı firmalarda 2 bin kişi çalışıyor ve 350 kişisi EYT'li. Bir anda o kadar nitelikli işgücü ayrılmaya kalktığı anda o firmaların bir bocalama endişesi olabilir” açıklamasında bulundu.

Peki işveren EYT'de ne istiyor? İşte ayrıntılar...

İŞVERENLER EYT DÜZENLEMESİNDE NE İSTİYOR? 

1 – İşverenler işgücünün yaklaşık yüzde 25'ini kapsayacak düzenleme ile nitelikli işgücünden yoksun kalmamayı talep ediyor.

2 – EYT düzenlemesinde geçiş zamanına ihtiyaç duyan iş dünyası kademeli geçiş istiyor.

3 – Kıdem tazminatı yükünün yüzde 50'si için işverenler KGF benzeri bir kredi desteği talebinde bulunuyor.

4 – EYT'nin nasıl uygulanacağı konusu ile ilgili iş insanlarının tedirginliğin çözülmesi için bilgilendirme talep ediliyor.

Halkbank müjdeyi verdi! Düşük faizli 60 ay vadeli 500.000 TL kredi desteği! 

Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın...

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!


Geri Dön