Ekonomi

EYT’de son dakika açıklaması! Sözleşmeli personel kadroya girecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve sözleşmeli personel konuları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…Üzerinde son bir çalışma daha yapıp Bakanlar Kurulu'nda Sayın Cumhurbaşkanı'mızla paylaşıp ardından tahmin ediyorum ki kısa süre içerisinde uygulamaya geçireceğiz" açıklamalarını yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili olarak, "O çalışmamız bitti diyebilirim. Üzerinde son bir çalışma daha yapıp Bakanlar Kurulu'nda Sayın Cumhurbaşkanı'mızla paylaşıp ardından tahmin ediyorum ki kısa süre içerisinde uygulamaya geçireceğiz" açıklamalarını yaptı.

Bakan Bilgin, 35. Ahilik Haftası kutlamaları resmi kapanış programı sonrası esnaf ziyaret edip AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı’na geçti.

İl Başkanı Seher Ünsal'dan çalışmaları ile ilgili bilgi alan Bilgin, il başkanının kadın olması ile ilgili olarak gururlandığını ifade etti.

Osman Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in annesinin de Bacıyan-ı Rum teşkilatının kurucusu olduğunu ifade eden Bilgin, bu teşkilatın savaşçı yönleri ile de o dönemde büyük katkılar sağladığını dile getirdi. Bacıyan-ı Rum'un Anadolu'da önemli bir hareket bulunduğunu aktaran Bilgin, "O hareketin devamının gelmesi lazım. Devamı nasıl olacak? Ata binecek halimiz yok. Siyasette, ekonomide, hayatımızın her bölümünde hanımlarımız rol alacak" açıklamalarını yaptı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İLE İLGİLİ SON DAKİKA

Bakan Vedat Bilgin, bir gazetecinin, "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışmada son durum nedir?" sorusuna ise şu cümleler ile yanıt verdi:

"Bu konu aralık ayında Meclis’te olacak. Bu tür düzenlemelerin teknik çalışmalarını biz yaparız, nihai kararı Meclis verir. Çünkü TBMM'nin iradesi kanun yaparak, uygulamaları denetleyip tecelli eder. Demokratik sistemin esasında meclis bulunur. Meclis, yasaları yaparak, yasa yapma gücünü, iradesini ortaya koyup bizim hazırlık yaptığımız teknik çalışmaları yasaya dönüştürüp milletin sorunlarını çözüyor. EYT de aynı şekilde bunlardan biri."

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KONUSU

Başka bir gazetecinin de, "Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili son durum nedir?" sorusu üzerine Bilgin, "O çalışmamız da bitti diyebilirim. Üzerinde son bir çalışma yapıp, Bakanlar Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile paylaştıktan sonra tahmin ediyorum kısa süre içerisinde uygulamaya geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kiracılar dikkat! Bu yöntemle dolandırılabilirsiniz

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı kaç lira? 18 Eylül 2022

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor