Ekonomi

EYT’de son durum ne? EYT çıktı mı? İşte son durum!

EYT çıktı mı? EYT’de son durum nedir? soruları emeklilikte yaşa takılanların sıklıkla sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte EYT hakkındaki detaylar!Emeklilikte yaşa takılanlar, seçimler öncesi müjdeli bir haber almayı bekliyor

EYT haberleri şu sıralarda emeklilikte yaşa takılanların merakla takip ettiği konular arasında yer alıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar, seçimler öncesi müjdeli bir haber almayı bekliyor.

EYT, hükümetin gündemine alıyor. Yıl sonuna kadar çözülmesi düşünülen düzenleme için kapsam ve şartlar belirlenip, maliyet analizi çıkarılacak. İşte EYT hakkındaki son durum…

Çalışma hayatında meydana gelen sorunlara ek tek çözümler bulunulmaya çalışılıyor.  Ek gösterge meselesi çözüme kavuştu. Enflasyonun verdiği hasarlara karşı tedbirler çoğaltıldı. Sırada emeklilikte yaşa takılanlar yer alıyor.

EYT, 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmalar hız kazandı.  Hedef EYT sorununu yıl sonuna kadar çözülmesi. Emeklilik için yaş sınırı ve sigortalılık süreleri gözden geçirilecek. Konunun maliyet analizi ortaya çıkarılacak. Kademeli olarak emeklilik hakkının verilmesi de söz konusu. Hükümetin tüm bu değerlendirmeleri kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI ÖNE ÇIKIYOR!

EYT hakkında TRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Önümüzdeki günlerde prim yaş şartının indirilip indirilmeyeceğini prim ödeme gün sayısında kolaylıklar sağlanıp sağlanmayacağını göreceğiz.

Yaşla ilgili indirim beklentisi söz konusu olabilir. Emekliliği bekleyen 10 yılı varsa belli bir yıla indirilmesi olabilir. Prim ödeme gün sayısını öne çıkaran modeller söz konusu. 7 bin 200 gün ya da 9 bin gün prim ödeyen kişilerin yaşa bakılmadan emekli edilmesi söz konusu olabilir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde şu açıklamada bulunmuştu; "Türkiye'nin emekçileri hiç merak etmeyin, hiç endişe etmesinler. Türkiye'de yer alan her sorunu, çözülmesi gereken dosya olarak önümüzde durmaktadır. Bu, önümüzdeki konulardan, çözülecek şeylerden biri de EYT konusudur. Bu yılın sonuna doğru bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. O da önemli dosyalardan biri… Orada ekstra maliyetleri, çözüm önerilerini oluşturmaya çalışıyoruz. Her şey önümüzde.”

Dolar ve Euro 20 yıl sonra fena şaşırttı! Dolar, Euro’ya meydan okudu!

Aile Destek Programı ödemeleri yapıldı mı? Aile Destek Programı ödemeleri şartları nedir?

TOKİ başvuruları ne zaman 2022? TOKİ ucuz konut başvurusu ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?