Kent Haberleri

EYT'liler müjde! Maaşlar o ay tıkır tıkır hesaplara yatacak! AK Parti'den EYT açıklaması...

Milyonlarca EYT'linin beklediği müjdeyi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu verdi. Akbaşoğlu, EYT'lilerin mart ayında maaşlarını alacağını belirtti...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda gözler artık Meclis'e döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Konuya ilişkin son açıklamayı AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptı.

Akbaşoğlu, bakanlığın teknik çalışmayı tamamlamasından sonra düzenlemenin kanun teklifi haline getirilmesine dair çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 

"Bu bir süreç" diyen Akbaşoğlu "Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclise sunacağız" diye kaydetti. Meclis Genel Kurulu takvimine işaret eden Akbaşoğlu net bir tarih vermedi.

EYT'liler müjde! Maaşlar o ay tıkır yıkır hesaplara yatacak! AK Parti'den EYT açıklaması... İşte detaylar...

EYT'liler müjde! Maaşlar o ay tıkır tıkır hesaplara yatacak! AK Parti'den EYT açıklaması...

MART YINDA HESPLARDA OLACAK!

Akbaşoğlu, "Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak." diye de kaydetti.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT'de yaş şartı olmayacağını geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. EYT için öncellikle olarak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması şartı bulunuyor. EYT'de 5 bin prim gün sayısı şartı ve, kadınlar için 20 sene sigortalılık süresi, erkekler için ise 25 sene sigortalılık süresi şartı bulunuyor. EYT'liler müjde! Maaşlar o ay tıkır tıkır hesaplara yatacak! AK Parti'den EYT açıklaması... EYT Maaş hesaplamı nasıl yapılır? İşte detaylar...

EYT'LİLERİN MAAŞ HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

8 Eylül 1999 tarihinde ki yasa değişikliği olmasaydı bu tarihten önce sigorta kaydı olan kadınlar 20 yıl, erkekler 25 yıl sigortalılık ve 5.000 prim günü ile emekli olma hakkına ulaşacaklardı. 

Fakat yasa değişikliğiyle sigortalılık süresi değişmese de erkeklerde yılına göre 44'ten 58'e kadınlarda ise 40'tan 56'ya kadar yaş koşulu getirildi. Ayrıca prim gün sayıları da 5 bin günden 5 bin 975'e kadar yükseldi.

Emeklilikte yaş koşulu kapsamı 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta kaydı olanlardan kaldırılırsa en az 5 bin günden sigortaya kayıt yıllarına göre 5 bin 975 güne kadar prim ödeme şartı aranacak. 

Ancak şuan prim miktarına göre değişmekle birlikte SSK'lılarda 7 bin 200, Bağ-Kur'lularda ise 9 bin prim gününde yaş koşulunu yerine getirip emekli olan çalışanlar en yüksek emekli maaşını (Prim miktarı değişimi hariç) alıyor.

Gram altın 2 bin TL oluyor! Az evvel açıklandı! Net tarihi duyan çarpılıp kaldı! Hemen bakın!

TMO indirimli 16 ürünün fiyatını açıkladı! TMO'da ayçiçek yağı, pirinç, mercimek ne kadar? 17 Ocak 2023 fiyat listesi

İŞKUR'dan günlük 232,71 TL cep harçlığı! Türkiye'nin 81 ilinde geçerli! Başvurmak isteyen hemen baksın!