Ekonomi

EYT’de artık sona saatler kala AK Parti’den ‘prim şartı’ iddialarına çok önemli yanıt!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasına artık neredeyse saatler kala, AK Parti cenahından, ‘prim şartı’ iddialarına yanıt geldi. TBMM’de yapılan komisyon çalışmasına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, günlerdir kamuoyunda dillendirilen bu iddia için neİlk etapta yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendirecek olan düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı

EYT’de artık geri sayım başladı. İlk etapta yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendirecek olan düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

İşte bu çalışmalar kapsamında, yeni düzenlemeyle ilgili ortaya atılan 'prim şartı' iddialarına AK Parti cenahından bir yalanlama geldi.

Söz konusu iddialara yanıt veren isim ise, son zamanlarda EYT ile açıklamaları ile gündeme gelen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu.

AK Parti Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin büyük bir müjde olduğunu vurgulayarak, son dönemlede dillendirilen iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

Akbaşoğlu, ”Bizim ortaya koyduğumuz teklifle yeni şart yani 'kademeli prim şartı' getirildiği sözü yalandır, iftiradır. Bizim teklifimizde hiçbir eksiklik yoktur" ifadelerini kullandı.

İlk etapta yaklaşık 2,5 milyon, sonrasında ise 4 milyon kişinin geleceğini doğrudan ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şu sıralar görüşülüyor. Ancak EYT düzenlemesi TBMM’ye gelmeden kısa bir süre önce ortaya atılan ‘kademeli prim şartı' iddialarına da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan kesin yalanlama geldi.

Hazırladıkları EYT kanun teklifinin vatandaşa büyük bir müjde olduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Düzenleme, büyük bir müjde ve bu müjdeyi sevinçle karşılayan milyonlarca çalışanımız var. Fakat bunu değersizleştirip, amacından saptırmak isteyen, hakikate iftira atarak gerçekliği örtmeye çalışanlar da var. İşte bu da 'teklifle yeni bir şart getirildiği' yalanı. Bu söylentiler, apaçık bir yalandır. Bizim ortaya koyduğumuz teklifle yeni şart yani 'kademeli prim şartı' getirildiği sözü yalandır, iftiradır ve teklif sahiplerine de bühtandır. Teklifimizde hiçbir eksiklik yoktur” ifadelerini kullandı.

EYT’NİN KANUNLAŞMASI İÇİN ARTIK SAATLER KALDI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, EYT düzenlemesini de içermekte olan 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.