Ekonomi

EYT’lilerin beklediği soru yanıtını buldu! AK Partili isim tarih açıkladı!

Yaklaşık 2.6 milyon EYT’li emekli olabilmek için düzenlemenin yasalaşmasını bekliyor. Ancak şu ana kadar bu konuda kesin bir bilgi verilmemişti. Konuyla ilgili konuşan AK Partili Bülent Turan ilk kez o düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi açıkladı. İşte o tarih… 2022 senesinin son günlerine doğru milyonlarca kişinin yıllardır beklediği emeklilik yolu açıldı ancak düzenleme bir türlü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelerek kanunlaşmadı

Geçtiğimiz senenin son günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2,6 milyon kişiye emekliliğin yolunu açan EYT düzenlemesinin ne zaman kanunlaşacağı merak konusu.

2022 senesinin son günlerine doğru milyonlarca kişinin yıllardır beklediği emeklilik yolu açıldı ancak düzenleme bir türlü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelerek kanunlaşmadı.

Düzenlemenin duyurulmasından bu yana aradan geçen yaklaşık 15 günlük sürede EYT’lilerin meraklı bekleyişleri arttı.

Söz konusu düzenlemenin ocak ayının ilk haftasında Meclis’e gelmesi bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Peki EYT düzenlemesi ne zaman TBMM’de görüşülüp yasalaşacak?

İşte bu konuda AK Parti cenahından gelen açıklama, EYT’lilerin içine su serpecek. Zira milyonlarca kişinin geleceğini ilgilendiren bu konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bir açıklama yaptı ve söz konusu düzenleme ile ayrıntıları paylaşırken tarih de verdi.

OCAK AYI SONUNDA TBMM’DE OLACAK

 

Konuyla alakalı konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, düzenlemenin bu ay sonuna doğru Meclis'e gelebileceğini bildirdi.

 

Türkiye’de emekli olabilmek için aranan sigortalılık süresi erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl, prim ödeme hem kadın hem de erkekler için 5 bin gün, yaş ise kadın için 58, erkek için 60 olarak belirlenmişti.

Ancak yasada yaş kriteri getirilmeden önce 20 yaşında sigortalı olan bir kadın 40 yaşında bir erkek ise 45 yaşında emekli olabiliyordu. İşte bu nedenle çok uzun süredir geçmişteki hakları için mücadele eden milyonlarca EYT’li mutlu sona çok yakın, düzenlemenin yakında meclise gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yılın son günlerinde  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı toplantı sonrası kameraların karşısına geçmiş ve EYT düzenlemesinin hayata geçirileceği bilgisini vermişti. Bu haber sonrası yaklaşık 2,6 milyon kişi daha emekli olmaya hak kazanmıştı.