07 / 05 / 2024

Eyüp Muhcu: Mimarların dikkatini Mardin'e çekeceğiz!

Eyüp Muhcu: Mimarların dikkatini Mardin'e çekeceğiz!

Mardin'de Ekim ayında yapılması planlanan “Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu Mardin buluşması” kapsamında Mardin'de temaslarda bulunan TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay'a ziyaret etti.



Mardin'de Ekim ayında yapılması planlanan “Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu Mardin buluşması” kapsamında Mardin'de temaslarda bulunan Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'a bağlı Mimarlar Odası, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay'a ziyaret etti. TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Genel Sekreteri Fikret Oğuz, Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi ve Mardin Temsilciliği ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de aralarında bulunduğu heyet adına konuşan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Mardin'de Forum düzenlememek için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Mardin'de güzel bir etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Muhcu, mimarların dikkatini Mardin'e çekmek istediklerini söyledi.


Muhcu'nun ardından konuşan Eş Başkan Akyol Akay, Mardin'de forum düzenlenmesinin doğru bir seçim olduğunu ve kendileri için de bunun anlamlı bir seçim olacağını söyledi. Bir önceki belediye döneminde Mardin'in mimari anlamda, özelliklede yeni yerleşim alanlarında bugüne kadar tahribata uğradığını kaydeden Akyol Akay, ''Eski tarihi yapıların mimarisi hiç düşünülmeden bir politika izlenilmiş. Şu anda kente baktığımız zaman bir mimari facia görüyoruz. Eski Mardin'e baktığımız zaman tarihi yapılar turizm ve restorasyon adı altında tahribata uğramış. Bizler bu noktada Mardin'in mimari yapısına uygun olmayan yapılara imar izni kesinlikle vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.


Yapılan ziyaretin ardından heyet, kentte temaslarda bulunmak üzere belediye binasından ayrıldı. 


Adana İlk Haber 



Geri Dön