28 / 04 / 2024

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....



Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Merkez Mahallesi Bestekar İbrahimağa Sokak'ta bulunan bir binanın temel atma çalışmaları için gerçekleştirilen kazı sırasında toprak kayması yaşandı. 

Konu ile ilgil olarak paylaşılan bilgilere göre çalışmaların gerçekleştirildiği arsanın arkasında yer alan dörder katlı iki binanın sakinleri, durumu fark etmeleri üzerine belediyeye haber verdi.

Verilen detaylara göre belediye ekiplerinin incelemesinden sonra 2 bina tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

Bina sakinlerinin bazıları yakınlarının yaşadıkları evlere giderken, bazıları da Eyüpsultan Belediyesi tarafından konaklayacakları otellere yerleştirildi.

Yine aktarılan bilgilere göre zabıta ekipleri tarafından mühürlenmiş olan binaların çevresine güvenlik şeridi çekildi.

Eyüpsultan da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Söz konusu mahallede esnaflık yapan Mülayim Turan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat çalışması sebebiyle toprak kayması yaşandığını anlatarak, binalarda hasar olup olmadığını bilmediğini, sabaha karşı iki binanın da boşaltıldığını dile getirdi.

MANİSA'DA DA HEYELAN RİSKİ NEDENİYLE BOŞALTILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı  2013. Sokak'ta gerçekleştirilen kazı çalışmaları nedeniyle heyelan riski tespit edilmesi ile 5 ev boşaltılmıştı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bölgede yaşanan kentsel dönüşüm sürecini başından beri takip ettiklerini dile getirerek, risk oluşturması nedeniyle toplamda 5 ailenin tahliye edildiğini açıkladı.

Yine paylaşılan bilgilere göre Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu kapsamda 4'ü öğretmenevinde, bir kişinin de ev tuttuğunu söyledi. Bu konunun ilgili bakanlıkla paylaşıldığı bilgisini de  veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  açıklamasında tüm ailelerimize konutları inşa edilinceye kadar kira desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

Milli Emlak'tan Konya'da taksitle arazi!

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!


Geri Dön