15 / 05 / 2024

F1'in sahibi İstanbulpark'ı işletmek istemiyor

F1'in sahibi İstanbulpark'ı işletmek istemiyor

Bernie Ecclecstone'ın Formula pistinin işletmesini bırakmak istemesi nedeniyle 25 şirketle bir anket yapıldı



Bundan bir süre önce Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Otomotiv Sanayii Derneği ve Otomotiv Distribütörleri Derneği gibi örgütlerin yanı sıra bankalar, GSM operatörleri ve otomobil firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Formula 1 için neler yapılması gerektiği konusunda yapılan arama toplantısında, yarışların işletmesinin ortak olarak üstlenilip üstlenilmeyeceği konuşuldu.
F1'in sahibi Bernie Ecclecstone'ın İstanbulpark pistinin işletmesini bırakmak istemesi nedeniyle yapılan arama toplantısının ardından `F1'in işletmesine ortak olmayı düşünür müsünüz?" sorusuyla yaklaşık 25 firmayla bir de anket çalışması yapıldı. Anketin sonucunu Milliyet ile paylaşan Tahincioğlu, firmaların F1 işletmesine ortak olmak istemediklerini söyledi.
Tahincioğlu, "Ankette, işletme şirketi kurulursa bu şirkete ortak olmak isteyip istemeyeceklerini sorduk. Yanıt hayır oldu. Firmalar işletmenin içinde bulunmak istemiyorlar" dedi.
Tahincioğlu şirketlerin bu işe soğuk bakma nedenini de şöyle değerlendirdi:
"Şu anda ekonomik krizin içindeyiz. Bu tesisin işletmesi konusunda profesyonellik yok Türkiye'de. Bir başka nokta da motor sporları dünyasının ekonomik krizden dolayı yaşadığı sıkıntıları herkes tam algılayamıyor. Algıyamadıkları için neye gireceklerini bilmiyorlar. Formula'nın yaşadığı sorunların da etkili olması gayet normal. Bazı taşların yerine oturması lazım. Sağlam olması lazım. Birden bire bütün taşlar oynadı. Oynarken de bu depremin içine girdik. Bu bizim yaşadığımız bir problem değil. Uluslararası bir problem bu. Bunun için de bir zamana ihtiyacımız var. Beklemekten başka çare yok. Buna bir çözüm bulunacak. Hem pistin işletmesi el değiştirecek, hem de Formula 1'in Türkiye'deki hali hazırdaki 2 yıllık anlaşma sonrasında da devam edeceğine inanıyorum."

Yabancı talebi
Pisti değerlendirmek için yeni modeller üzerinde durulduğu ifade eden Tahincioğlu, "Yabancı firmalardan talep olduğunu duyuyoruz. Pisti değil ama çevredeki araziyi farklı projelerle değerlendirip yabancılara verebilirler" diye konuştu.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün bu konuda bir çalışma yaptığını belirten Tahincioğlu, "Bu çalışmaya federasyon olarak katkıda bulunacağız. Bu çalışmada belki biz taraf olacağız. Belki motosiklet federasyonu da bir taraf olacak. Ama bu bir çalışmadır. Karar mekanizmasının çıkacağı bir nokta olarak yola çıkmamak lazım" dedi.
Eylem Türk/Milliyet


Geri Dön