Kent Haberleri

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Özellikle sitelerde aidat ödemelerinin yüzde 200’e varan oranlarda zamlanması ve fahiş aidat bedelleri talep edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Konunun gündeme gelmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çözüm için adım atarken,  bazı sitelerde ise geri adım atıldığı görülüyor. Peki f  Kiralık ya da satılık olsun fiyatı astronomik yükselen evler vatandaşı sıkıntıya sokarken, özellikle sitelerden gelen yüksek aidat şikayetleri de giderek artmaya başladı

Konut sektörünün sorunlarına bir de aidat eklendi.  Kiralık ya da satılık olsun fiyatı astronomik yükselen evler vatandaşı sıkıntıya sokarken, özellikle sitelerden gelen yüksek aidat şikayetleri de giderek artmaya başladı.

Aidatlara yapılan fahiş zam haberlerinin gündeme düşmesiyle birlikte, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bünyesindeki Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek üzere bir birim oluştururken,  bu hamleden hemen sonra bazı sitelerin yaptıkları zamları geri çekmeye başladığı haberleri geliyor.

Apartman ve site aidatlarındaki astronomik artışlar, ekonomik kriz devam ederken vatandaşların şikayetlerinin de artmasına yol açtı. Bunun üzerine harekete geçen  Bakanlığın ilgili birimi olanMesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde, 634 sayılı 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek için bir birim oluşturuldu.

Aman dikkat! Emeklilik hayalinizi yakmayın! Bunu yapanın emekliliği bile iptal olabilir!

Ev hanımları müjde! Size de emeklilik yolu açıldı! 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Grundig 8 kiloluk çamaşır makinesi özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? 24 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Carrefoursa’dan yenilenmiş iPhone kampanyası! Yüzde 5 indirimli!

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?