19 / 05 / 2024

Faik Güngör, Çanakkale'ye okul yaptıracak!

Faik Güngör, Çanakkale'ye okul yaptıracak!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine, hayırsever iş adamının desteğiyle yapılacak anaokulu protokolü imzalandı

 



Protokolle 7. okulunu yaptıracak olan iş adamı Faik Güngör, 10 okul daha yaptırmayı hedeflediğini söyledi.

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Valilikte düzenlenen imza töreninde, özellikle okul öncesi çocukları yüzde yüz eğitime kazandırmak üzere çalıştıklarını ve Çanakkale'de 2007 yılına kadar 3 olan anaokulu sayısının şu an 12'ye ulaştığını söyledi.

Ayvacık'ta bir anaokulu inşaatının devam ettiğini ifade eden Atalık, Lapseki'de de anaokulu yapılmasıyla Çanakkale'nin tüm ilçelerinin anaokuluna kavuşacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Anaokulu eğitiminde Çanakkale olarak iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebilirim. Lapseki'deki okulun yüzde 51'ni hayırsever iş adamı Faik Güngör'ün katkılarıyla yapacağız. Kendileri, daha önce burada öğretmenlik yapmış. Bu yüzden bu kente özel bir ilgisi var."

Faik Güngör ise 1974 yılında Lapseki Lisesinde öğretmen olarak göreve başladığını, daha sonra Tokat'taki Erbaa Lisesinde 1 yıl ve meslek yüksek okulunda 2 yıl çalışarak, toplam 4 yıl eğitim camiasına hizmet ettiğini anlattı.

Bugüne kadar toplam 7 okulun yapımını tamamladıklarını bildiren Güngör,

"Bu okul ile sayı 8 olacak. İlk okul numaram 17 idi. İlk görev yerimde Çanakkale, yani '17' oldu. Çanakkale'yi kendi şehrim gibi seviyorum. Bu yüzden sanayi sektöründe para kazanınca 17 okul yaptırmayı düşledim" dedi.

Güngör, Çanakkale'den sonra Kırıkkale, Şanlıurfa, Muş, Van, Hatay, Giresun ve Tunceli'de her yıl bir okul yaptırmayı düşündüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Atalık ve Güngör tarafından protokol imzalandı.

Hazineye ait 630 metrekarelik alana yapılacak anaokulunun 2 katlı ve 4 derslikli olacağı, toplam 600 bin liraya mal olacağı belirtildi.
AA


Geri Dön