29 / 04 / 2024

Faizde kurt kapanı dönemi! Bundan sonra ne olur?

Faizde kurt kapanı dönemi! Bundan sonra ne olur?

JPMorgan, enflasyonun Şubat'ta beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından Merkez Bankası’nın Nisan’da politika faizini yüzde 50'ye çıkaracağı tahmininde bulundu. Bakan Şimşek’in “Şu anki faiz yeterli” açıklamasından sonra, Barış Soydan, faizde kurt kapanı döneminin yeniden başladığını söyledi



JPMorgan, TCMB'nin politika faizini yüzde 45'e yükselttiği faiz artışıyla faiz artışı döngüsünü sonlandıracağı öngörüsünü değiştirdi. JPMorgan, enflasyonun Şubat'ta beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından Merkez Bankası’nın Nisan’da politika faizini yüzde 50'ye çıkaracağı tahmininde bulundu.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Şubat'ta yıllık olarak yüzde 67,07 artarak, yüzde 66'lık beklentiyi aştı. TÜFE Şubat'ta aylık bazda ise yüzde 4,53 yükseldi. Aylık enflasyon için beklenti ise yüzde 3,8 çıktı.

JPMorgan yayımladığı araştırma notunda, "Manşet enflasyon, Şubat ayında aylık yüzde 4,5 ile bizim beklentimiz olan yüzde 4,2'nin ve piyasa beklentisi olan yüzde 3,8'in çok üzerinde gerçekleşti" dedi.

JP Morgan’ın bu açıklamaları üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu anki faizin yeterli olduğunu belirtti. Ekonomide yaşanan bu gelişmeler üzerine ünlü ekonomist Barış Soydan  https://twitter.com/barissoydan  X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Soydan bu gelişmeleri, “Yabancıların her seferinde daha çok faiz istediği kurt kapanına tekrar giriyoruz” şeklinde yorumladı.  

BARIŞ SOYDAN’IN O PAYLAŞIMI

PİYASA İSTEDİĞİNİ ALIR!

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön