Kent Haberleri

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisinin detayları gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar...150 bin liralık kredi ile yeni evlenen çiftler evlerini dizebilme fırsatı sağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesi açıklanan 0 faizli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin detayları evlenecek çiftler tarafından merak ediliyor. 150 bin liralık kredi ile yeni evlenen çiftler evlerini dizebilme fırsatı sağlanacak.

Peki, Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? soruları evlenecek çiftler tarafından yanıt bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği verileceğini açıklamıştı. 

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 sene geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 lira faizsiz evlilik kredisi sağlanacağını müjdeledi.

Erdoğan öte yandan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebileceği bilgisini paylaştı.

Bu doğrultuda yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (dört sene) vadeli 150.000 TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Aile Koruma Kalkanı Programı olarak duyurulan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla verilecek.

Yeni kurulacak bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından birisinin de Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacağı belirtildi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru koşulları tarihleri ve yaş sınırı henüz belli olmadı. Ne zaman yürürlüğe gireceği de henüz belli olmadı.

Detayların Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor. 

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK!

Evlilik kredisinin kaynağı yeni kurulması beklenen Aile Ve Gençlik Bankası tarafından verilecek. Sosyal amaca hizmet edecek dijital banka uluslararası standartlara sahip olacak.

Karadeniz gazı gibi enerjiden aldığı parayı kaynak olarak kullanacak banka evlilik kredisi gibi sosyal projeleri fonlayacak.

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

Bakanlığın zam mesaisi başladı! Asgari ücret, emekli ve memur zamları peş peşe açıklanacak!