02 / 05 / 2024

Fatih Altaylı duyduğu Borsa İstanbul dedikodusunu açıkladı: '1,5-2 aydır...'

Fatih Altaylı duyduğu Borsa İstanbul dedikodusunu açıkladı: '1,5-2 aydır...'

Borsa İstanbul'daki düşüşler özellikle küçük yatırımcıyı da derinden etkiledi. Ekonomist Özgür Demirtaş'ın Borsa İstanbul'daki dünkü düşüş sonrası yaptığı yorum gündem olurken gazeteci Fatih Altaylı "Yerli ve yabancı dostlarımız var" diyerek piyasalarda 1,5-2 aydır konuşulan dedikoduyu açıkladı



Gündemden düşmeyen Borsa İstanbul'da son zamanlarda yaşanan düşüşler yatırımcıların da derinden etkiliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre özellikle dünkü sert düşüşlerden sonrasında ekonomist Özgür Demirtaş'ın sözleri gündem oldu. Gazeteci Fatih Altaylı, borsadaki düşüşe ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Youtube'daki programında önemli açıklamalar yapan Fatih Altaylı, "Bunu söylemek çok tehlikeli bir şey" diyerek piyasalarda 1,5-2 aydır konuşulan dedikoduyu açıkladı. "Yerli ve yabancı dostlarımız var" diyen Fatih Altaylı, borsanın yabancı para girişi için düşürüldüğünü duyduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre "Özgür Demirtaş 'Borsa İstanbul'da küçük yatırımcının içinden geçtiler' dedi. Siz bu argümana katılıyor musunuz?" sorusuna Fatih Altaylı şu yanıtı verdi:

"Yabancılardan gelen bazı bilgilerden şunu da biliyoruz. Kendilerine borsada bazı küçük hisselerin, küçük önemsiz şirketlerin hisseleri üzerindeki spekülasyonların borsanın olduğundan daha değerli duruma getirdiğini ve yükseliş trendine soktuğunu fakat bunun ekonomi yönetimi tarafından önüne geçilebileceğinin sinyalleri veriliyor. Bu süslü cümlelerden benim anladım şu; 'Arkadaşlar rahat olun. Bu hisseleri biz bir takım spekülatörlerle yükseltilmesine izin verdik. Faizler düşükken buraya da bir gidiş olacağını biliyorduk. Şimdi merak etmeyin o hisseler üzerinden bu borsayı aynı biçimde aşağı çekeriz' diye yabancılar tarafından konuşma var."

Fatih Altaylı duyduğu Borsa İstanbul dedikodusunu açıkladı: 1,5-2 aydır...

"BU NORMAL ŞARTLARDA SÖYLENECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Fatih Altaylı açıklamasında ayrıca "Bunu söylemek çok tehlikeli bir şey. Normal şartlarda söylenecek bir şey değildir. Bu dedikodular tüm piyasada bir süredir biliniyordu." dedi.


BORSA İSTANBUL'DA SON DURUM NE? 

Yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip edilen Borsa İstanbul düşüş serisi sonrası yükseliş gördü. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre BİST güne yüzde 1.24 oranında yükselişle 7622 puandan başladı. 

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu açılışta 399 hisse yükselirken 52 hisse düştü.

 

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

Borsa İstanbul yatırımcılarını incitmeye devam ediyor! Vatandaşlar ne diyor? 

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön