22 / 05 / 2024

Fatih Belediyesi: "200 binayı kurtardık"

Fatih Belediyesi:

Fatih Belediyesi, Fatih'teki bakımsız ahşap binalarla ilgili açıklama yaptı...



Fatih'teki bakımsız ahşap binalarla ilgili olarak geçtiğimiz gün `Fatih harabe, vatandaş biçare' başlığıyla bir haber yapmış ve bu binalardaki çökmelerin ya da çıkan yangınların halkı tehdit ettiğine dikkat çekmiştik.

Belediyeden açıklama

Tehlike oluşturan ancak tarihi eser kapsamında olduğu için izinsiz çivi bile çakılamayan bu evlerin tinercilerin mekanı haline geldiğini belirterek, bölge sakinlerinin isyanlarını dile getirmiştik. Haberimiz üzerine dün Fatih Belediye Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bölgede bulunan 200'e yakın yapının restore edildiği belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"Fatih'te çalışmalarımız 2863 sayılı Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde yürütülmektedir. Bu çerçevede, belediyemiz, görev bölgesi içinde yer alan ve çoğu özel mülkiyete ait bu yapıların korunması için birçok proje yürütmektedir. Öncelikle yapıların sahiplerine uyarı gönderilmekte ve tehlike arz eden veya yok olmak üzere olan binaların yaptırılması istenmektedir. Bunun gerçekleşmemesi halinde bu yapılar, rölöveleri çıkarılarak çepeçevre sarılmakta ve çevre için tehlike yaratmayacak hale getirilmektedir. Bu yapıların tarihi önemine göre bazıları restore edilmiş ve kullanıma sunulmuş ve yok olmaktan kurtarılmıştır. Bunların sayısı 200'ü bulmaktadır."
Gazete Habertürk


Geri Dön