03 / 05 / 2024

Fatih Belediyesi'nden 'binalarda tarihi görünüm' atağı!

Fatih Belediyesi'nden 'binalarda tarihi görünüm' atağı!

Fatih Belediyesi, Divanyolu, Yeniçeriler, Ordu ve Gedikpaşa caddelerinde toplam 167 binanın dış cephesini tarihi görünüme kavuşturacak



Sultanahmet ile Aksaray arasındaki Divanyolu, Yeniçeriler, Gedikpaşa ve Ordu caddelerinde toplam 167 binanın dış cephesi yenileniyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, `'Tarihi Yarımada'' içinde tescilli eserler ile sonradan yapılmış binaların yan yana olduğunu ancak bu binaların görüntü olarak bu mimariyle bağdaşmadığını söyledi.

MÜLK SAHİPLERİ İLE UZLAŞILDI      
Bu nedenle ilçede daha önce başlattıkları cephe yenileme çalışmalarını Aksaray ile Sultanahmet arasında yer alan caddeler üzerindeki binalarda da uygulamak istediklerini dile getiren Demir, bu güzergahtaki binaların cephe çizim çalışmalarının bir kısmının bittiğini, bir kısmının ise halen devam ettiğini kaydetti. Demir, bu çalışmaları yaparken mülk sahiplerini çağırarak belediye tarafından hazırlanan cephe tasarımlarını verdiklerini ve onların da görüşlerini aldıklarını dile getirerek, `'Genellikle uzlaşarak bina cephelerini tamamlıyoruz. Tabii `Tarihi Yarımada'yı yıkıp yeniden yapmak mümkün olmadığına göre o zaman makyaja dönük çalışmalar yapıyoruz. Aslında bu, dünyanın her tarafında var'' diye konuştu.

TESCİLLİ YAPILAR PROJE DIŞINDA
Beyazıt ile Sultanahmet arasında bulunan Divanyolu, Yeniçeriler ve Gedikpaşa caddelerindeki 40'ı tescilli 127 yapının yer aldığını ve çalışmanın ilk etabında tescilli binalar dışındaki 87 binanın cephesinin yenileceğini anlatan Demir, `'Tarihi Yarımada'da olması gereken mimari tarzı cephelere yansıtıyoruz.
Star


Geri Dön