26 / 11 / 2024

Fatih Duman kimdir?

Fatih Duman kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Projeler Müdürü Fatih Duman kimdir? Fatih Duman, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Fatih Duman, ne zamandan beri Altyapı Projeler Müdürü?




Fatih Duman kimdir?

Fatih Duman 1971 yılında Samsun’da doğdu. 1988 yılında Samsun 19 Mayıs Lisesinden, 1992 yılında K.T.Ü. İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 


1992-1995 yılları arasında serbest çalıştı. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı  Yapı İşleri Müdürlüğü'nde  Kontrol Mühendisi olarak göreve başladı. 2004-2011 yılları arasında aynı birimde Müdür Yardımcılığı yaptı. 


09.05.2011 tarihinden 06.05.2012 tarihine kadar Projeler Daire Başkanlığı’nda Projeler Müdürlüğü görevini üstlendi. 


2012-2013 yıllarında Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Tezi İstanbul raylı sistemleri ve metrosunun uluslar arası büyükşehir örnekleri ile karşılaştırılması üzerinedir.


06.05.2013 tarihinden itibaren Projeler Daire Başkanlığı’nda Altyapı Projeler Müdürü olarak görevine devam etmektedir. 


Evli ve bir çocuk babasıdır.


Görevleri:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk sınırları içerisinde, Büyükşehir Belediyesi iç birimleri, İlçe Belediyeleri, resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, beyaz masa başvuruları, görsel ve yazılı basın talepleri, sanal medya talepleri vb. aracılığı ile gelen talepleri toplayıp değerlendirmektir.


Taleplerin yerinde incelemesini ve araştırmasını yapar, projenin uygunluğunu değerlendirir, üzerinde fikir geliştirir, gerekirse fizibilite raporları hazırlar/hazırlatır, gerekli görmesi durumunda talebi Başkanlığa rapor eder ve talebin uygun görülmesi halinde projeyi hazırlar/hazırlatır.


Ürettiği projelerin etkinliğini ve verimliliğini fizibilite veya en etkin fayda/maliyet etütleri ile kontrol eder, projelerin yatırımcı birimlerce uygulanıp uygulanmadığını takip eder, etkin ve verimli proje üretilip üretilmediğine yönelik izleme yapar ve geri besleme teknikleriyle proje üretim sürecinin gelişimini devam ettirir.


Projelerin hazırlanması sırasında konu ile ilgili Belediye birimleri (Yapı İşleri Müdürlüğü, Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü, Raylı Sistemler Müdürlüğü, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, vb.) ve İlçe Belediyeleri ile gerekli koordinasyonu sağlar.


Aşağıda belirtilen hususlarla ilgili yapıma konu olmak üzere uygulama projelerini hazırlar/hazırlatır.(*)


Cadde düzenleme projeleri (Grup-4) (*)

Meydan düzenleme projeleri (Grup-4) (*)

Park ve yeşil alan düzenleme projeleri (Grup-18) (*)

Yol ve kavşak uygulama projeleri (Grup-1) (*)

Yaya alt ve üst geçit projeleri (Grup-1) (*)

Zemin altı ve zemin üstü katlı otoparklar, transfer merkezleri projeleri

Dere ıslahı ve köprü-menfez uygulama projeleri (Grup-9) (*)

Deniz yapıları projeleri (Grup-10) (*)

Raylı Sistem projeleri (Grup-6) (*)

Kablolu taşıma uygulama projeleri (Grup-19) (*)

Açık spor tesisleri (Grup-18)(*)

(*) Yapım İşlerinde Benzer iş grupları tebliği / 11.06.2011 tarihli ve 17.06.2011 düzeltmeli Resmi gazete kararı


Proje hazırlanırken iş gruplarına göre aşağıdaki hususlar doğrultusunda süreç izler:


Yol-cadde-meydan düzenleme, park ve yeşil alan düzenleme projelerinde; ilgili kurumlardan gelen talepleri değerlendirir, talebin teknik olarak incelemesini yapar, gerekli görülmesi halinde Başkanlık’a konuyu aktarır ve talebin uygun görülmesi halinde projeleri üretir/ürettirir.

Yol ve kavşak projelerinde; Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce ön projenin tamamlanması, projenin planlara işlenmesi, mülkiyetle ilgili sorunların çözülmüş olması, güzergâh ve plan-profilin belirlenmiş olması halinde uygulama projesi çalışmalarına başlar.


Raylı sistem ulaşım projelerinde; Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce güzergâh ve istasyonların yerleri belirlenmiş olması halinde uygulama projesi çalışmalarına başlar.

Yaya alt ve üst geçit projelerinde; geçidin yapılacağı yerle ilgili Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nce karar alınmış olması halinde, uygulama projesi çalışmalarına başlar.


Zemin altı ve zemin üstü katlı otoparklar, transfer merkezleri projelerinde; ilgili kurumlardan gelen talepleri değerlendirir, talebi ulaşım açısından Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile birlikte irdeler, gerekli görmesi halinde fizibilite raporu hazırlar/hazırlatır, uygun görülmesi halinde projeleri üretir.


Geri Dön