29 / 04 / 2024

Fatih Hotel Alahan 25 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Fatih Hotel Alahan 25 milyon TL'ye icradan satılıyor!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Çakırağa Mahallesi'nde yer alan Hotel Alahan icradan satışa çıkarıldı. Fatih Hotel Alahan otel için ilk ihale tarihi 9 Nisan 2018 olarak belirlendi. 




İstanbul İli, Fatih İlçesi, Çakırağa Mahallesi'nde bulunan Fatih Hotel Alahan 25 milyon 130 bin  TL bedel ile icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan Fatih Hotel Alahan'ın ilk ihalesi 9 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. 

 

Tapu Kaydı : İstanbul İli, Fatih İlçesi, Çakırağa Mah. 860 Ada, 40 ve 45 Parselde bulunan ''KARGİR OTEL'' nitelikli taşınmazın tamamı.

 

Özellikleri : Satışa konu taşınmaz; İstanbul İli, Fatih İlçesi, Çakırağa (Aksaray)Mahallesi 860 Ada, 40 Parsel sayılı 68,00 metrekare alanlı “Dükkanı olan Beş Katlı Kargir Apartman” vasıflı kat mülkiyeti tesis edilmiş taşınmazda, yer alan taşınmazların tamamı satılıyor. 

 

Fatih Hotel Alahan 25 milyon TL ye icradan satılıyor!

 

Satışa konu İstanbul ili, Fatih ilçesi, Çakırağa (Aksaray) Mahallesinde tapuda 860 ada, 45 parsel sayılı 239.00 metrekare yüzölçümlü “Kargir Otel" nitelikli halihazırda Manastırlı Rıfat Sokaktan 25 dış kapı numarası alan “Alahan Otel” isimli taşınmazdır. Yerinde yapılan incelemede söz konusu taşınmazın, 2 bodrum kat, zemin kat, asma kat, 5 normal kat ve daha sonradan ilave edilen kat ile birlikte 6 normal kattan oluşan betonarme karkas sistemde 1985 yılında inşa edilmiş otel binası olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Fatih Belediye Başkanlığında bulunan 02.02.1987 tarihli röleve projesine göre 2. bodrum katta sığınak, kalorifer dairesi, jeneratör odası, su deposu ve yakıt deposu, 1. bodrum katta 239 metrekare alanda kahvaltı salonu, mutfak, ofis ve personel yemekhanesi, zemin katta lobby-bar, resepsion, bay­bayan wc, asma katta 4 adet oda, personel dinlenme ve müdür odası, 1. normal katta 7 oda, personel banyo ve kat servisi, 2., 3., 4, ve 5. normal katlarda 8 oda (2'si balkonlu), ilave katta 3 oda ve toplantı salonu, ilave katta teras alanı bulunmaktadır. Bina toplam 2070 m2 inşaat alanına sahiptir. Yerinde yapılan incelemede 1. Bodrum katta disko-bar, mutfak, bay-bayan wc, asma katta kahvaltı salonu, 2 adet oda ve müdür odası, 5 normal ve ilave katta her birinde 8 er oda olmak üzere toplam 50 oda bulunduğu, ayrıca satışa konu 45 parselin fiiliyatta 40 parsel ile birleştirilerek birlikte otel olarak kullanıldığı, 40 ve 45 parsellerde toplam 68 oda bulunduğu, zemin katta parseller üzerinde bulunan binalardan geçiş yapılabildiği görülmüştür. Genel itibariyle otelde odalarda zemin döşemeleri parke kaplama, duvarlar kağıt kaplama, tavanlar kartonpiyerli, odalarda yer alan banyolarda zeminler seramik, duvarlar fayans kaplama, kat holleri halı kaplama olup, binada 2 adet asansör, yangın merpeni, alarm ve kamera sistemi bulunmakta olup, bina dış cephesi kısmen cam giydirme cephe, kısmen boyalıdır.

 

Kıymeti : 25.130.000,00 TL 
1. Satış Günü : 09/04/2018 günü 10:40 - 10:50 arası
2. Satış Günü : 10/05/2018 günü 10:40 - 10:50 arası
Satış Yeri : İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU

 

Satış şartları : 
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/1109 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/01/2018

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön