30 / 04 / 2024

Fatih Şenol Güneş Parkı katlı otopark olacak!

Fatih Şenol Güneş Parkı katlı otopark olacak!

2012 yılında imar planlarına park alanı olarak işlenen Fatih'teki alan, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla 4 katlı otopark olarak revize edildi.



Yeşil alanın en az olduğu ilçelerin başında Fatih geliyor. Park ve bahçeleri kapsayan aktif yeşil alanlar hesaba katıldığında, Fatih’te kişi başına 3.7 metrekare alan düşüyor. 

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre; Şenol Güneş Parkı, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2011 yılında çevre halkının rekreatif ve yeşil alan ihtiyaçlarına hizmet etmek üzere revize edildi, toplam 1310 metrekare olarak belirlendi. 

İBB, 2012 yılında yaptığı planlamayla, Şenol Güneş Parkı’nı büyütmek ve bütünlük oluşturmak için tescil harici araziyi de planlara park alanı olarak belirledi. İlerleyen süreçte yapılan yeni bir plan çalışması ile arazi üstü park altı ‘zeminaltı otopark’ olarak planlandı. Ancak bu teklif, İBB Meclisi’nde kabul edilmedi. Bunun üzerine yeni bir plan hazırlanarak 1’i bodrum olmak üzere 4 katlı otopark yapılması istendi.

Fatih Şenol Güneş Parkı katlı otopark olacak!

OTOPARK GEREKÇESİ
4 katlı otoparkın gerekçesi, İBB Meclisi’nde şu açıklamayla ifade edildi: “Araç sayısının artması ile yol üzerinde parklanma yapılması ulaşım sorununa yol açmakta, bu da otopark problemini beraberinde getirmekte. Otopark alanlarının yeterli sayıda düzenlenmesi, ulaşım sorununun da çözümlenmesine olanak sağlayacağı görüldüğünden Hasan Halife Mahallesi, 2029 ada tescil harici alana ilişkin Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği hazırlanmıştır.”


Geri Dön